Εngine tuning για επιδόσεις!

Διαβάστηκε από 2799 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/6/2018

Ψάχνεις περισσότερα γκάζια; Οι βελτιώσεις στον κινητήρα θα σε βοηθήσουν να τα βρεις!

 
Ο περιοδικός έλεγχος....αυξάνει τις (πεσμένες) επιδόσεις!

Ενώ στην πραγματικότητα δεν αποτελεί μια βελτίωση, το λεγόμενο service του αυτοκινήτου προκαλεί αύξηση ή μάλλον επαναφορά των επιδόσεων του αυτοκινήτου στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Παρόλο που, σε σχέση με αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν πριν κάποιες δεκαετίες, ο έλεγχος αυτός είναι πλέον μικρότερος σε έκταση και διάρκεια, υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες που είναι ακόμα απαραίτητες. Μερικές από αυτές είναι:
 • Αντικατάσταση των φίλτρων (αέρα κτλ)
 • Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση μπουζί, μερών του διανομέα
Ήξερες ότι παλαιότερα, μετά τον έλεγχο και τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε αυτοκίνητα όπως οι Φεράρι, οι μηχανικοί οδηγούσαν το αυτοκίνητο για κάποια ώρα ώστε να καούν τα υπολείμματα άνθρακα . Αυτό ήταν γνωστό ως Ιταλική ρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα. Με 1 κλίκ εδώ !

Κάθε ρύθμιση του «τσιπ» σού προσφέρει διαφορετικό αποτέλεσμα

Όλοι οι σύγχρονοι κινητήρες είναι εφοδιασμένοι με το λεγόμενο ECU (Electronic Control Unit), ο ρόλος του οποίου είναι ο έλεγχος ένα ή περισσότερα συστήματα του αυτοκινήτου.

Όπως είναι φυσικό, η οποιαδήποτε αλλαγή στα «κριτήρια» ελέγχου επηρεάζει άμεσα και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατασκευαστών αυτοκινήτων, οι οποίοι εξοπλίζουν ορισμένα αυτοκίνητα που ανήκουν στο ίδιο μοντέλο με ECU διαφορετικών προδιαγραφών, πετυχαίνοντας έτσι αποδόσεις που  ταιριάζουν περισσότερο στο στιλ του οδηγού που το αγόρασε.

Επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου για κορυφαία απόδοση

Ως μετεξέλιξη της ρύθμισης του τσιπ που αναφέραμε νωρίτερα, ο επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου είναι μια γρηγορότερη διαδικασία η οποία προσφέρει επίσης προσφέρει τη δυνατότητα να μεταβάλλεις ορισμένα μηχανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να μπορέσεις να δώσεις περισσότερο βάρος στον τομέα απόδοσης που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Αρχικά, διαβάζονται τα στατιστικά που υπάρχουν ήδη ρυθμισμένα στον «εγκέφαλο»  και, στη συνέχεια, αφού γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές, το νέο αρχείο ρυθμίσεων επαναγράφεται στο ECU με τη χρήση λογισμικού ίδιου με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην ανάγνωση των στατιστικών.

Αυτές είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προτάσεις της αγοράς ! Δείτε με 1 κλίκ..

Εσύ πόσους τρόπους αύξησης της ισχύος ξέρεις;

Η ισχύς του κινητήρα είναι το χαρακτηριστικό του οποίου η βελτίωση ενδιαφέρει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που ασχολούνται με το tuning.

Το ζητούμενο είναι η αύξηση του ρυθμού καύσης (και σε ορισμένες περιπτώσεις η βελτίωση του) που πραγματοποιείται εντός του κινητήρα. Αυτό επιτυγχάνεται παρέχοντας περισσότερο μείγμα αέρα / καυσίμου στη μηχανή αυξάνοντας την αναλογία συμπίεσης, «καίγοντάς» το  γρηγορότερα και αποβάλλοντας τα κατάλοιπα επίσης γρηγορότερα, αυξάνοντας έτσι την ογκομετρική απόδοση.

Οι κυριότεροι τρόποι αύξησης της ισχύος είναι οι παρακάτω:
 • Αυξάνοντας το εκτόπισμα του κινητήρα μέσω της αύξησης της διαμέτρου των κυλίνδρων και των πιστονιών.
 • Χρήση μεγαλύτερου ή πολλαπλών καρμπυρατέρ για να δημιουργηθεί ένα ευκολότερα διαχειρίσιμη η καύση  του μείγματος αέρα / καυσίμου.
 • Αύξηση του μεγέθους των παλινδρομικών βαλβίδων, μειώνοντας έτσι τον περιορισμό στην είσοδο του μείγματος αέρα / καυσίμου και την έξοδο των καυσαερίων από τον κύλινδρο. Η χρήση πολλαπλών βαλβίδων ανά κύλινδρο έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
 • Αύξηση του ύψους ανοίγματος των βαλβιδών αλλάζοντας τα προφίλ στον εκκεντροφόρο.
 • Ρυθμίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χρονισμό των βαλβίδων ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της καύσης.
 • Χρησιμοποιώντας καύσιμα υψηλότερης ενέργειας και προσθέτοντας κάποια οξειδωτική ουσία όπως οξείδιο του αζώτου.
 • Αλλάζοντας τη θέση του φίλτρου εισαγωγής αέρα, απομακρύνοντας το από τα συστήματα εξάτμισης και καλοριφέρ ώστε να μειωθούν οι θερμοκρασίες του αέρα εισαγωγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 • Ποιοτική αναβάθμιση αυτοκινήτων!

  Αριστα καταρτισμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο από την BIGAS Ιταλίας! Το 35% το προσωπικού είναι απόφοιτοι ανώτατων Πολυτεχνικών σχολών. Πολυετής εμπειρία στην ρύθμιση των κινητήρων. Λογικές τιμές, με δημιουργία προσφορών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.  2103410108 Περισσότερα
 • Κορυφαίες λάμπες Led Αυτοκινήτου

  Η εταιρεία HELECO δίνει άμεσες και αξιόπιστες λύσεις στον τομέα του φωτισμού για το αυτοκίνητο, στοχεύοντας στην Ασφάλεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Μεγάλη γκάμα προϊόντων, ανταγωνιστικές τιμές.
   2130387078 Περισσότερα
 • Μόνο οι καλύτερες εξατμίσεις

  Η εταιρία Δρακάτος  και Σια ΕΕ, πρωτοπορεί στο τομέα της εξάτμισης σχεδόν 30 χρόνια. Καταλύτες κεραμικοί και μεταλλικοί, φίλτρα μικροσωματιδίων, εξατμίσεις, κρεμαγιέρες και σπιράλ. Ανταγωνιστικές τιμές και αυθημερόν παράδοση πανελλαδικά.
   2103464883 Περισσότερα
 • Προγραμματίζει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα

  Η «Microchips Tuning» βρίσκεται στο χώρο της βελτίωσης από το 2003. Εχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να προγραμματίσει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς. Τα αποτελέσματα και οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η απόδειξη της ποιότητας. 
   2104838357 Περισσότερα
 • Κάντε τις αγορές σας μόνο με ένα κλίκ!

  H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.
   2102914326 Περισσότερα
 • Τα πάντα για τα εξαρτήματα μετάδοσης

  Η εταιρεία Γκατζελάκης, ασχολείται με την κατασκευή εξαρτημάτων μετάδοσης και με την υποστήριξη αυτών για αυτοκίνητα. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει είναι, μεταξύ άλλων: Μπλοκέ διαφορικά τύπου Τόρσεν. Ημιαξόνια βελτιωμένα για μεγάλες απαιτήσεις. 
   2467042690 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
   2106635755 Περισσότερα
 • Αεροτομές – spoiler για όλα τα αυτοκίνητα

  Μαστρογιαννάκης: μεγάλη ποικιλία απο αεροτομές-spoiler-προφυλακτήρες- μασπιε-αεραγωγούς καπο – φρύδια φανών – φτερά τροχών. Προσαρμογή όλων των σχεδίων στα μέτρα του αυτοκινήτου σας.
   2105775322 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός