Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εκεί όπου δοκιμάζονται οι αντοχές: Η Cyclon στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις

1.243 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2026)
Εκεί όπου δοκιμάζονται οι αντοχές: Η Cyclon στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις
3 Φωτογραφίες »

Η Cyclon δίνει ξανά το παρών εκεί όπου μετράει η αντοχή.
Ο Matteo Fontana έρχεται στο Ακρόπολις με φόρα από την Πορτογαλία.
Το 70ό Ράλλυ Ακρόπολις απλώνεται από Παρνασσό έως Μαίναλο.
Οι σκληρές ειδικές δοκιμάζουν πληρώματα, αυτοκίνητα και ομάδες.

autotriti team

Η Cyclon δίνει ξανά το παρών εκεί όπου μετράει η αντοχή

Η στιγμή που περιμένουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού φτάνει και στις 25-28 Ιουνίου η καρδιά του παγκόσμιου πρωταθλήματος του WRC θα χτυπάει στην Ελλάδα και στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις. Φέτος η διοργάνωση έχει μια σημαντική αλλαγή, καθώς το επίκεντρο μεταφέρεται, από τη Λαμία, στο Λουτράκι. Παράλληλα, ο χάρτης των διαδρομών εκτείνεται σε μια μεγάλη περιοχή που ξεκινάει στον βορρά από τον Παρνασσό και φτάνει, στα νότια, στο όρος Μαίναλο.
 
Αναγνωρισμένο διεθνώς ως μια κορυφαία στιγμή στο παγκόσμιο καλεντάρι, το Ράλλυ Ακρόπολις ξεχωρίζει για τις μεγάλες απαιτήσεις και τα σκληρά τεστ αντοχής στα οποία υποβάλλονται τόσο τα πληρώματα όσο και τα οχήματα.
 
Σε αυτή την τόσο σημαντική και ιστορική διοργάνωση για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό η Cyclon δίνει σταθερά το παρών και συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80, όταν το εμβληματικό δίδυμο των «Jigger»-Κώστα Στεφανή πρωταγωνιστούσε, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης και στην κορυφή των ελληνικών πληρωμάτων επί πέντε συναπτά έτη.

Ο Matteo Fontana έρχεται στο Ακρόπολις με φόρα από την Πορτογαλία

Η Cyclon είναι υπερήφανη χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή WRC3 Matteo Fontana, ο οποίος έρχεται στο Ράλλυ Ακρόπολις μετά από μια εντυπωσιακή νίκη στο πρόσφατο Ράλλυ Πορτογαλίας, όπου με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Alessandro Arnaboldi, κατέκτησαν τη νίκη στο WRC3 για αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3, επιστρέφοντας στην κορυφή της σχετικής βαθμολογίας.
 
O Matteo Fontana είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στην παγκόσμια σκηνή των Ράλλυ. Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με έντονο αγωνιστικό DNA, καθώς τόσο ο παππούς του όσο και ο πατέρας του είναι καταξιωμένοι οδηγοί στην Ιταλία με αρκετούς τίτλους στο βιογραφικό τους, ο Matteo ξεκίνησε από εφηβική ηλικία, την ενασχόλησή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχει ιδιαίτερο λόγο να έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του για την Ελλάδα και το Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς εδώ το 2024 όταν κατέκτησε τη νίκη μεταξύ των αυτοκινήτων προδιαγραφών Rally3 και τερμάτισε στην 15η θέση γενικής του Ράλλυ Ακρόπολις, οδηγώντας Ford Fiesta Rally3, ο τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας του οποίου αποδίδει 235 άλογα.
 
Το αυτοκίνητο προετοιμάζει και συντηρεί κατά τη διάρκεια του αγώνα η M-Sport Πολωνίας, που αναμφίβολα είναι από τις πιο σημαντικές ομάδες στον χώρο του WRC τις τελευταίες δεκαετίες.
 
Έχοντας ως βάση την Κρακοβία της Πολωνίας, η ομάδα έχει εξειδικευθεί στην παραγωγή, εξέλιξη και συντήρηση των Ford Fiesta Rally3 και Rally4 που συμμετέχουν κατά εκατοντάδες στις ειδικές διαδρομές των εθνικών ή διεθνών αγώνων Ράλλυ και παράλληλα, έχει διακριθεί για την ικανότητά της να στηρίζει και να αναδεικνύει νέα ταλέντα.

Το 70ό Ράλλυ Ακρόπολις απλώνεται από Παρνασσό έως Μαίναλο

Με την υποστήριξη της Cyclon ο Matteo Fontana προετοιμάζεται για την Υπερειδική που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Ιουνίου, μια ημέρα που είναι σημαντική για τον νεαρό Ιταλό οδηγό καθώς θα γιορτάσει τα 23α του γενέθλια.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις μετά από μια διανυκτέρευση εν πλω, από Κόρινθο προς Ιτέα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, σε 6 ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, σε Βωξίτες (22,97 χλμ.), Παρνασσό (22,28 χλμ.), Στείρι (24,18 χλμ.) που θα διεξαχθεί δύο φορές, Ελικώνα (17,80 χλμ.) και Θήβα (17,81 χλμ.). Ενδιάμεσα θα έχουν δυνατότητα μόνο μία φορά για επισκευές (Remote Service) στη Λιβαδειά, προτού επιστρέψουν στο Λουτράκι για διανυκτέρευση.

Οι σκληρές ειδικές δοκιμάζουν πληρώματα, αυτοκίνητα και ομάδες

Το Σάββατο 27 Ιουνίου περιλαμβάνει ισάριθμες ειδικές διαδρομές, αυτή τη φορά στην Πελοπόννησο. Η αρχή θα γίνει με το Γυμνό (19,60 χλμ.), προτού ακολουθήσουν οι Κολλίνες (21,30 χλμ.), το Μαίναλο (14,78 χλμ.) και το Κεφαλάρι (18,17 χλμ.). Μετά από μεσημεριανό σέρβις στο Λουτράκι, τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Γυμνό και Μαίναλο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η τρίτη ημέρα του αγώνα και το θα γραφτεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, με δύο κλασικές ειδικές διαδρομές κοντά στο επίκεντρο του αγώνα, οι οποίες θα διεξαχθούν από δύο φορές, ενώ θα έχει μεσολαβήσει και μια επίσκεψη στο σέρβις παρκ. Ο λόγος για τις διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι (25,39 χλμ.) και Λουτράκι (16,61 χλμ.) με τη δεύτερη να αποτελεί την Power Stage, που θα ρίξει την αυλαία του Ράλλυ Ακρόπολις 2026.
 
Η Cyclon καλεί όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των πληρωμάτων. Για όσους δεν τα καταφέρουν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την επίσημη σελίδα του WRC.