Ο τρόπος πληρωμής διαφέρει μιας και εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Τρόποι πληρωμής στις on line αγορές

9194 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο τρόπος πληρωμής διαφέρει μιας και εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας. Αρκετά είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που ο αγοραστής μπορεί να πληρώσει το αντικείμενο με αντικαταβολή, δηλαδή με μετρητά κατά την παράδοση, η οποία αποτελεί μια απλή και αρκετά σίγουρη συναλλαγή. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής με πιστωτική κάρτα δεν είναι ασφαλής, ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι σε περίπτωση υποκλοπής.
Σε αυτό το επίπεδο μια πολύ καλή λύση είναι η προπληρωμένη κάρτα, η οποία διαθέτει μόνο το ποσό που αποφασίζετε να καταθέσετε στην κάρτα και έτσι ο κάθε κακόβουλος ακόμα και αν υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας σας δεν θα βρει χρήματα για να πραγματοποιήσει «πλαστές» αγορές εν αγνοία σας.

Επίσης, η υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal διαχειρίζεται τις πληρωμές που κάνει κάποιος στο internet, πληρώνοντας τα ηλεκτρονικά καταστήματα για λογαριασμό σας και αποτελεί μια άλλη ενδεδειγμένη λύση για να μην πληρώνετε απ ευθείας τον κάθε έμπορο, αλλά να «πληρώνει» το Paypal για σας.

Το ότι το Paypal έχει δεχθεί να συνεργαστεί με το e-shop είναι μία ακόμα ένδειξη αξιοπιστίας. Διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα κατά της απάτης και προστατεύει τους καταναλωτές από τις κακοτοπιές.

Η διαδικασία είναι να ανοίξετε έναν προσωπικό λογαριασμό και να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας (ή των καρτών σας, αφού μπορείτε να συμπληρώσετε παραπάνω από μία πιστωτική/προπληρωμένη). Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή και με το login σας μπορείτε να παρακολουθείτε την κίνηση στο λογαριασμό του Paypal σας και να πραγματοποιήσετε αγορές.
Επιπλέον ένας άλλος τρόπος πληρωμής είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι ή ewallet όπως είναι η διεθνής ονομασία του. Το ewallet είναι ένα ασφαλές ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής που λειτουργεί σαν το  e-banking. Ανοίγετε τη σελίδα της τράπεζας και συμπληρώνετε τα στοιχεία εισόδου σας για να εισέλθετε στο προφίλ σας. Αφού κάνετε login, μπορείτε μέσα από τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό να στείλετε χρήματα, να κάνετε αγορές, να πληρώσετε λογαριασμούς κλπ. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι με μία διαφορά, ότι δε διαθέτει όπως η τράπεζα επίγεια καταστήματα.

Επίσης, μέσω του e-banking που διαθέτουν οι περισσότερες τράπεζες μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα συναλλαγές από τον λογαριασμό σας μέσω διαδικτύου, ενώ οι on line συναλλαγές παραμένουν ασφαλείς και προστατευμένες. Μάλιστα το e-banking προσφέρει και συναλλαγές πλέον μέσω των smartphones.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ