Όταν τα σύγχρονα αυτοκίνητα επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, πολλές φορές, δημιουργούνται ζημιές, εν αγνοία των τεχνιτών.

Η ανάγκη για ένα νέο και σύγχρονο, ηλεκτρονικό μετρικό σύστημα, είναι μεγάλη, αφού αυξάνει την οδική ασφάλεια, επαναφέροντας το αμάξωμα στα εργοστασιακά του δεδομένα.

Το spotter επισκευάζει τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη, το κόστος αντικατάστασης.

Μην κάνετε «εκπτώσεις» στον εξοπλισμό

27623 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο σύγχρονος εξοπλισμός και η κατάλληλη εκπαίδευση των τεχνικών πάνω σε αυτόν, είναι ίσως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός φανοβαφείου και αυτά που θα καθορίσουν εν πολλοίς τη φήμη του, αφού στα σύγχρονα αυτοκίνητα που επισκευάζονται με παρωχημένες μεθόδους, συχνά προκαλείται ζημιά, εν αγνοία των τεχνιτών. 
Γιατί αυτό που απασχολεί τον χρήστη και διαμορφώνει τη γνώμη του για το εκάστοτε φανοβαφείο και κάθε άλλο συνεργείο, είναι μετά την επισκευή, αν παρέχει την ίδια ασφάλεια και αν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως πριν το ατύχημα. Ας δούμε λοιπόν το βασικό εξοπλισμό ενός φανοποιείου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να γίνει σωστά η δουλειά, ενώ θα πρέπει να είναι και συμβατός με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες των αυτοκινήτων.
3 Ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης
Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης, υπολογίζουν με ακρίβεια χιλιοστού την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αμάξωμα σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές, δίνοντας άμεσα μια ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο για την ακριβή εκτίμηση της ζημιάς πριν την επισκευή, όσο και για την αξιολόγηση του αποτελέσματος μετά την επισκευή.
Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η οδική ασφάλεια, αφού το αμάξωμα έχει επανέλθει στα εργοστασιακά του δεδομένα, διατηρείται η μεταπωλητική του αξία, καθώς πλέον το αυτοκίνητο διαθέτει «πιστοποιητικό ορθής επισκευής» και ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επισκευαστή-χρήστη.
- Καλίμπρα φανοποιίας
Η καλίμπρα θεωρείται απόλυτα απαραίτητη για ένα φανοβαφείο. Πάνω σε αυτή τοποθετείται το προς επισκευή αυτοκίνητο και αφού στηριχθεί κατάλληλα ακολουθεί η φάση της επαναφοράς του με χρήση υδραυλικών τραβηκτικών, των οποίων η ισχύς ξεπερνάει ακόμα και τους 10 τόνους. Μεταξύ του πλαισίου της καλίμπρας και του αυτοκινήτου τοποθετείται το μετρικό σύστημα.
- Μηχανή συγκόλλησης σύρματος
Μια κοινή μηχανή συγκόλλησης σύρματος (MIG) πραγματοποιεί συγκολλήσεις σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται γύρω στους 1.500°C, σημείο τήξης του καθαρού σιδήρου. Όμως οι σύγχρονοι χάλυβες που περιέχουν πολλές κραματικές προσθήκες και κατασκευάζονται με αλλεπάλληλες θερμικές κατεργασίες, απαγορεύεται να ξεπεράσουν τους 900°C κατά τη συγκόλληση, διότι τότε μετασχηματίζονται και χάνουν τις μηχανικές ιδιότητές τους καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμη και επικίνδυνο για χρήση. Η λύση δίνεται με τη συγκόλληση MIG ΒRAZING, η οποία πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 700°C - 900°C. Είναι η μέθοδος συγκόλλησης χωρίς τήξη των συγκολλούμενων μερών και συνιστάται αυστηρά η χρήση της από όλους τους κατασκευαστές ειδικά για τα αυτοκίνητα νέας γενιάς (μετά το 2000).
3 Ηλεκτροπόντα φανοποιίας
Τα μέρη των αυτοκινήτων (αμάξωμα, πόρτες, υποπλαίσια κλπ) κατασκευάζονται από λεπτά μεταλλικά ελάσματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω σημειακών συγκολλήσεων τις λεγόμενες «πόντες». Η σημειακή συγκόλληση είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή των αυτοκινήτων και ως εκ τούτου για την σωστή επισκευή-επαναφορά τους στα εργοστασιακά δεδομένα, μετά από κάποια σύγκρουση. Η αντοχή ενός αυτοκινήτου σε σύγκρουση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την αντοχή των σημειακών συγκολλήσεων. Ανεπαρκείς πόντες επηρεάζουν δραστικά την ακαμψία του οχήματος και ως εκ τούτου μειώνουν την αντοχή του σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι σύγχρονες ηλεκτροπόντες είναι τροχήλατες συσκευές, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα πολλών χιλιάδων Amper παρέχοντας στο φανοποιό τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ισχυρές σημειακές συγκολλήσεις ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του αμαξώματος με τη χρήση ειδικών βραχιόνων.
- Spotter φανοποιίας 
Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αισθητική επισκευή του αυτοκινήτου είναι το μονόποντο-spotter φανοποιίας. Με αυτό μπορεί ο φανοποιός να επαναφέρει λακκούβες και λοιπές εκδορές, επισκευάζοντας τοπικά τα μέρη του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας για τον πελάτη το κόστος αντικατάστασης, αλλά και τη φθορά ενός μέρους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στη χρήση παρέχοντας ταυτόχρονα εξαιρετικό αποτέλεσμα μετά την επισκευή.
- Χώρος προετοιμασίας βαφής 
Πρόκειται για το χώρο στον οποίο εισέρχεται το όχημα μετά τη φανοποιία για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη βαφή. Είναι ουσιαστικά μια διάταξη που αποτελείται από μονάδες αναρρόφησης σκόνης και κατακράτησης της, ελευθερώνοντας στο περιβάλλον καθαρό από σκόνη και διαλύτες αέρα, χάρη στη χρήση φίλτρων και ενεργού άνθρακα.
- Φούρνος βαφής
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία για ένα φανοβαφείο, είναι η ποιότητα του φούρνου βαφής. Εκεί εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες καθαρότητας για την βαφή, καθώς επίσης και η κατάλληλη θερμοκρασία περίπου 600°C για το στέγνωμα και τη σκλήρυνση του χρώματος, γεγονός που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  • AUTO COLOR

    AUTO COLOR

    Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
     2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΣΚΑΛΚΟΣ

    ΣΚΑΛΚΟΣ

    Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
     2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
      2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
      210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΕΚΕΡΗΣ

    ΚΕΚΕΡΗΣ

    Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
     2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTORADO

    AUTORADO

    Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
     6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΙΒΑΣ

    ΛΙΒΑΣ

    Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
     2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ