Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

Διαβάστηκε από 29110 αναγνώστες

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Οι μεγάλες κατηγορίες ανταλλακτικών είναι δύο. Τα ανταλλακτικά φανοποιίας και αυτά που αφορούν τα μηχανικά μέρη. Στην πρώτη περίπτωση η επιλογή είναι πιο εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αφού αυτό που πρέπει να κοιτάξειτε προσεκτικά είναι να μην έχει «σκάσει» το χρώμα, να μην έχει σκουριάσει η λαμαρίνα, τα πλαστικά να μην είναι ξερά από τον ήλιο, τα τζάμια π.χ. στα παράθυρα να μην έχουν σπάσει στην άκρη και ου τω καθεξής, δηλαδή να κοιτάξετε τη φθορά του ανταλλακτικού.
Στη δεύτερη περίπτωση, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν, όπου δεν γνωρίζετε την πρότερη χρήση τους, τα δεδομένα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και μηχανικές γνώσεις που συνήθως δεν τις διαθέτουμε και αυτά τα μέρη αφορούν την ασφάλειά μας, με την οποία δε διαπραγματευόμαστε. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι:
- Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
- Η σωστή αποθήκευση και συντήρηση. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει, όπως επίσης και αν έχει παραμεληθεί.
- Η εγγύηση αγοράς προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού.
- Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός