Εφόσον δεν έχετε μηχανικές γνώσεις, όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα πρέπει να προσέχετε κάποιους «περιφερειακούς» παράγοντες, όπως τον τρόπο αποθήκευσής τους.

Μεταχειρισμένα σαν καινούρια, αλλά προσοχή!

26075 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Για παράδειγμα, στα ανταλλακτικά φανοποιίας η επιλογή είναι σχετικά εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Τι γίνεται όμως με τα πιο «σύνθετα» ανταλλακτικά, που αφορούν τα μηχανικά μέρη, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν; Εδώ λοιπόν χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και μηχανικές γνώσεις. Αν τις έχεις, καλώς; Αν όχι όμως; Τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες -αλλά πολύ σημαντικούς- παράγοντες, όπως για παράδειγμα το από πού προέρχεται το ανταλλακτικό, αν υπάρχει εγγύηση, αν βρίσκεται σωστά προφυλαγμένο κτλ. Παρακάτω αναφερόμαστε στα πιο σημαντικά:
- Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.
- Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.
- Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.
- Καλό είναι το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό να συνοδεύεται από εγγύηση από τον αγοραστή. Αυτό δίνει κάποια extra σιγουριά
- Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ