Χαμηλότερα ασφάλιστρα - Κέρδος περίπου 100 ευρώ/έτος

7094 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας ακόμη τρόπος για να μειώσετε τα έξοδα χρήσης του οχήματός σας είναι να πετύχετε χαμηλότερα ασφάλιστρα. Φυσικά, το κέρδος σε αυτήν την περίπτωση διαφέρει κατά περίπτωση και εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως είναι η παλαιότητα του οχήματος, η αξία του, οι καλύψεις που επιθυμείτε κτλ. Για να μειώσετε να έξοδα της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας:
1. Φροντίστε να απομακρύνετε καλύψεις από το συμβόλαιο σας που εκτιμάτε ότι δεν τις χρειάζεστε άλλο. Για παράδειγμα, εάν στο παρελθόν ρυμουλκούσατε σκάφος ή μπαγκαζιέρα και πλέον έχετε σταματήσει, ζητήστε την διακοπή του πρόσθετου επασφάλιστρου.
2. Στην περίπτωση που διαθέτετε μεικτή ασφάλεια, μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρα σας, επανακαθορίζοντας το ποσόν της απαλλαγής σας.
3. Κάντε ενδελεχή έρευνα αγοράς και να θυμάστε ότι, οι τιμές διαφέρουν από ασφαλιστικό γραφείο σε ασφαλιστικό γραφείο (ή ακόμη και μεταξύ ασφαλιστικών συμβούλων), ενώ μπορείτε επίσης να κοιτάξετε και στο διαδίκτυο.
4. Εάν προτίθεστε να πουλήσετε-μεταβιβάσετε το αυτοκίνητο σας και η ασφάλεια σας δεν έχει λήξει, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας.
5. Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστή σας, εάν η εταιρεία στην οποία ανήκετε εφαρμόζει έξτρα εκπτώσεις, στην περίπτωση που η εξόφληση των ασφαλίστρων γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας, μέσω πάγιας εντολής. Επίσης, εκπτώσεις εφαρμόζονται και στην περίπτωση που μια οικογένεια ασφαλίζει περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ