Υπάρχουν πολλές μικρές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να επαναφέρουμε σε σωστή λειτουργία το ψυγείο του αυτοκινήτου μας.

Πότε επεμβαίνουμε

35109 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανάλογα και με το πρόβλημα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί στο σύστημα ψύξης του κινητήρα στο αυτοκίνητό μας, είναι πιθανό, εφόσον αντιληφθούμε τη δυσλειτουργία, να μπορούμε να επέμβουμε, ώστε να δώσουμε από μόνοι μας τη λύση. Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.
- Επεμβαίνουμε. Αν δεν υπάρχει νερό ή υγρό στο ψυγείο, γεγονός που «κρυώνει» τον κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι απλή, αφού αρκεί να συμπληρώσουμε την απαραίτητη ποσότητα υγρού/νερού στο ψυγείο.
- Επεμβαίνουμε. Αν το ψυγείο είναι φραγμένο με χαρτιά, φύλλα κ.α. Το πρόβλημα είναι άμεσα ορατό και το μόνο που χρειάζεται είναι να απομακρύνουμε από την επιφάνεια του ψυγείου τους απρόσκλητους επισκέπτες. 
- Επεμβαίνουμε. Στα αυτοκίνητα που η τρόμπα νερού παίρνει κίνηση από το λουρί, αν αυτό είναι χαλαρό ή έχει κοπεί η τρόμπα νερού, υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, με αποτέλεσμα το νερό να μην κινείται μέσα στο κύκλωμα. Μπορούμε λοιπόν να σφίξουμε το λουρί ή αν έχει κοπεί να το αντικαταστήσουμε.
- Επεμβαίνουμε. Αν σπάσει το κολάρο του ψυγείου, με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια υγρών ψύξης και πίεσης στο κύκλωμα. Η αντικατάσταση του κολάρου γίνεται σχετικά απλά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ