Περιποιηθείτε το αυτοκίνητό σας μόνοι σας στον χώρο σας εξοικονομώντας χρήματα.

Μία λεπτή βούρτσα είναι ιδανική για να καθαρίσετε σημεία με μικρές εσοχές.

Καθάρισέ το... σπιτικά

25015 Επισκέψεις στο άρθρο

Το σπιτικό είναι πάντα το φθηνότερο. Πολλά από τα υλικά καθαρισμού που έχετε στο σπίτι σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο αυτοκίνητο, γλιτώνοντάς σας απo τα έξοδα, αλλά και δίνοντάς σας άμεσα λύση.

 
Μπορεί τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου να είναι ιδανικά, δεν είναι όμως πάντα διαθέσιμα, την ώρα που θέλουμε εμείς να ασχοληθούμε με το καμάρι μας. Για παράδειγμα τις Κυριακές, που αποτελούν και παραδοσιακή μέρα ασχολίας με το αγαπημένο μας όχημα, ακόμα και αν δεν έχουμε επαγγελματικά προϊόντα, η περιποίηση γίνεται δυνατή με τα υλικά που έχουμε σπίτι μας για την καθαριότητά του. Μερικά από αυτά είναι τόσο εύχρηστα, που γίνονται πλέον απαραίτητα και στο αυτοκίνητο.
 
Μωρομάντηλα 
Τα νωπά πανάκια καθαρίζουν σε βάθος, θρέφουν τις δερμάτινες επιφάνειες και γυαλίζουν τις συνθετικές. Εξωτερικά, διαλύουν την οργανική βρομιά (κουτσουλιές κ.λπ.), ενώ τέλος υποκαθιστούν το πλύσιμο των χεριών, όταν δεν υπάρχει νερό και καθαρίζουν από λάδια και μαυρίλες.
 
Φτερό 
Τα «φτερά» μιας χρήσης, με τις ίνες που εγκλωβίζουν τη σκόνη, είναι ιδανικά για τον καθημερινό καθαρισμό του εσωτερικού. Όπου δε φτάνει το «φτερό», στους αεραγωγούς και στους αρμούς, φτάνει ένα πινέλο ξυρίσματος.
 
Ξύδι 
Το καθαριστικό ξύδι μπορεί να ξεθαμπώσει το φανάρια του αυτοκινήτου σας, αλλά και να προστεθεί στο δοχείο νερού καθαρισμού του παρμπρίζ, αφού έχει την ιδιότητα να διαλύει τα άλατα στα σωληνάκια και στο παρμπρίζ. Προσοχή μόνο στην ποσότητα: λίγο αρκεί, αφού το πολύ θα μυρίζει. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρύ αντισκωριακό.
 
Γάντια κουζίνας 
Ένα ζευγάρι γάντια στο αυτοκίνητο είναι πάντα χρήσιμα, αφού προστατεύουν από κρύο, νερό και βρομιά τα χέρια μας. Ειδικά αν μείνουμε από λάστιχο, ή χρειαστεί να βάλουμε τις αλυσίδες, φορώντας γάντια ούτε θα λερώσουμε ούτε θα βρέξουμε τα χέρια μας.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ