ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

52307 Επισκέψεις στο άρθρο

Το τρέμουλο του τιμονιού, κατά τη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου, δε θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο, καθώς υποδηλώνει πως, κάποιο σημείο του αυτοκινήτου χρειάζεται έλεγχο.

Τρόποι αντιμετώπισης
Όταν το τρέμουλο είναι συνεχές τότε αυτό οφείλεται σε κάποια στραβωμένη ζάντα, την οποία και πρέπει να επισκευάσουμε άμεσα. Όταν το τρέμουλο παρατηρείται σε ταχύτητες ανάμεσα στα 80 και 100 χλμ/ώρα, τότε η λύση του προβλήματος, ακούει στο όνομα «ζυγοστάθμιση» και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε βουλκανιζατέρ.

ΒΑΡΥ ΤΙΜΟΝΙ 
Κατά τη διάρκεια ελιγμών, αλλά και σε κλειστές διαδρομές, όπου η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρή, είναι πιθανό να παρατηρήσετε πως, το τιμόνι βαραίνει.

Τρόποι αντιμετώπισης
Το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε απώλεια πίεσης ενός ή περισσότερων ελαστικών, ή ακόμη και σε χαμηλή στάθμη των υγρών του συστήματος υποβοήθησης. Ένας γρήγορος (και εύκολος) έλεγχος θα σας απαλλάξει από το άγχος κάποιας σοβαρότερης βλάβης.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ «ΤΡΑΒΑΕΙ» ΔΕΞΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ 
Κινούμενοι σε ευθεία διαδρομή, χωρίς ανωμαλίες και διατηρώντας σταθερή ταχύτητα, ενδέχεται να παρατηρήσετε πως, η προεπιλεγμένη πορεία του αυτοκινήτου αλλάζει ελαφρώς, είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά.

Τρόποι αντιμετώπισης
Σε περιπτώσεις σαν και αυτές, ένας έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης θα δείξει πως, οι εμπρόσθιοι τροχοί του αυτοκινήτου χρειάζονται ευθυγράμμιση ή ότι κάποιο ελαστικό έχει χαμηλή πίεση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ