Επιλέγοντας να τοποθετήσετε LPG στο αυτοκίνητό σας, κάνετε αρκετή οικονομία για να σας... μείνουν και για διακοπές.

To LPG “κερνάει” ...διακοπες!

43195 Επισκέψεις στο άρθρο

Oι ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι εξ ημών αναζητούν το ανάλογο budget. Όπως αποδεικνύουμε και με το συγκεκριμένο θέμα, η τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητο μας είναι δυνατό να μας εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τις ημέρες χαλάρωσης του Αυγούστου.

 

Στα μέσα του καλοκαιριού βρισκόμαστε περίπου και οι συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα των καλοκαιρινών διακοπών δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο, η τιμή της αμόλυβδης καθιστά -σε ορισμένες περιπτώσεις- απαγορευτική τη μετάβαση σε χερσαίους προορισμούς που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διαμένουμε. Με δεδομένο ότι, καθένας από εμάς προσπαθεί να περικόψει χρήματα από όλους τους τομείς ούτως ώστε να αντεπεξέλθει στο γενικότερο κλίμα, η τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητό μας είναι δυνατό να μας βοηθήσει να αποταμιεύσουμε τα χρήματα των διακοπών μας, αλλά και να μεταβούμε στον προορισμό που επιλέξαμε με ελάχιστο κόστος. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του υγραερίου είναι περίπου 2,2 φορές μικρότερη σε σύγκριση με το κόστος της αμόλυβδης, κάτι που μεταφράζεται σε γρήγορη απόσβεση της τοποθέτησης, αλλά και σε εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου. Όπως αποδεικνύεται και παρακάτω, το ποσό που μένει στην τσέπη μας σε ετήσια βάση είναι αρκετά υψηλό έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει, ακόμη, και τις καλοκαιρινές διακοπές μιας οικογένειας. Στις σελίδες που ακολουθούν, αναλύουμε τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε για την εγκατάσταση υγραερίου σε αυτοκίνητο, ενώ παρουσιάζουμε και ορισμένους ενδιαφέροντες χερσαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, με ενδεικτικό κόστος μετάβασης σε αυτούς.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από 15
εκατομμύρια οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα μισά περίπου από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη.

Πόσο ωφελείστε

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, η τιμή του υγραερίου ανάγεται στο μισό του κόστους του λίτρου της αμόλυβδης (η μέση τιμή του LPG αυτή τη στιγμή είναι στα 0,75 ευρώ/λίτρο, ενώ της βενζίνης ανέρχεται στα 1,692 ευρώ/λίτρο περίπου). Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που προχωρούν σε μετατροπή του οχήματός τους σε υγραέριο (ή αντίστοιχα αποκτούν ένα καινούργιο μοντέλο με εργοστασιακό σύστημα LPG), επιτυγχάνουν ένα σημαντικό όφελος για την τσέπη τους, όσον αφορά στα έξοδα που απαιτούνται για τις καθημερινές μετακινήσεις. Για παράδειγμα, έστω ότι διαθέτουμε ένα αυτοκίνητο που παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τότε σε ετήσια βάση (δηλαδή για 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο), απαιτούνται 1.200 λίτρα καυσίμου. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό μας καταναλώνει μόνο αμόλυβδη, τα χρήματα που θα χρειαστούμε για ένα έτος ανέρχονται σε 2.030 ευρώ, ενώ για την περίπτωση του υγραερίου απαιτούνται 900. Δηλαδή προκύπτει ετήσιο όφελος 1.130 ευρώ, με το οποίο μια οικογένεια μπορεί να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές της. Για παράδειγμα, μια τριμελής οικογένεια που προορίζει να κάνει 10 ήμερες διακοπές, χρειάζεται περίπου 500 ευρώ για διαμονή, 450 ευρώ για φαγητό και 150 ευρώ για καύσιμα (ανάλογα με τον προορισμό). Επομένως, η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο, μπορεί να μας «χρηματοδοτήσει» με άνεση και τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, το ετήσιο όφελος για τον καταναλωτή πολλαπλασιάζεται, αν σε ετήσια βάση διανύει περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)