Η πλειονότητα όσων θέλουν να κινηθούν οικονομικά έχουν επιλέξει σήμερα να εγκαταστήσουν σύστημα LPG στο αυτοκίνητο.

Η πλειονότητα όσων θέλουν να κινηθούν οικονομικά έχουν επιλέξει σήμερα να εγκαταστήσουν σύστημα LPG στο αυτοκίνητο.

1,10 ευρώ το Lpg, αντί 2,5 η βενζίνη. Aν το μετατρέψεις σε διπλού καυσίμου

4060 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα εναλλακτικά καύσιμα είναι μία καλή λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης. Μία καλή επιλογή, που έχει δώσει λύσεις εξοικονόμησης σε χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτουτην τελευταία δεκαετία, είναι το υγραέριο κίνησης (LPG).

coral gas
MASTER DIRECT


Βάζεις LPG και:

- έχει σχεδόν 50% οικονομία σε σχέση με το κινητήρα βενζίνης
- κάνεις απόσβεση σε 5 με 8 μήνες
- φροντίζεις την υγεία του κινητήρα σου

Εσένα ποια είναι η άποψή σου για τα εναλλακτικά καύσιμα; Υγραέριο, φυσικό αέριο ή ηλεκτροκίνηση, ποιο από τα τρία θα επέλεγες;

Στις μέρες μας το LPG διεκδικεί με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις στο «πρωτάθλημα» στον τομέα των οικονομικών καυσίμων, αφού μπορείτε να το βρείτε με μέση τιμή περίπου στο 1,10 ευρώ (με την βενζίνη ήδη στα 2,5 ευρώ). Η τιμή του LPG είναι χαμηλή (γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο). Παρόλο που «καίει» περίπου 20% παραπάνω από τη βενζίνη, εξασφαλίζεται μεγάλη οικονομία. Στα extra θετικά του είναι το ευρύ δίκτυο ανεφοδιασμού αλλά και η προσιτή τιμή μετατροπής του αυτοκινήτου σας σε υγραεριοκίνητο (γύρω στα 750-950 ευρώ τα οποία αποσβένονται γρήγορα από την διαφορά τιμής – κόστος καυσίμων που θα κάψετε μέσα στους πρώτους μήνες).

Μετατρέποντας λοιπόν τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, σε διπλού καυσίμου με LPG θα καταλάβετε από τον πρώτο κιόλας μήνα την διαφορά στην τσέπη σας αφού τα έξοδα καυσίμων μειώνονται στο 50%.

Με το ποσοστό αυτό εξοικονόμησης πραγματοποιείται και  η απόσβεση του ποσού της εγκατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα (6 με 8 μήνες το αργότερο, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που διανύετε). Προφανώς μετά τους 8 μήνες η διαφορά (του πόσα θα πληρώνετε σε σχέση με το πόσα πληρώνατε με βενζίνη) θα αποτελεί καθαρό κέρδος.

Πέρα από την οικονομία, το υγραέριο σε αντίθεση με την βενζίνη, δεν περιέχει μόλυβδο, άρα προσφέρει μία καθαρή και καλύτερη καύση που μειώνει τις τριβές στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, παρέχοντας μεγαλύτερη μακροζωϊα.

Το πιο σημαντικό όμως αν κάνετε αυτή την επιλογή είναι να βρείτε το κατάλληλο σύστημα (LPG kit) και έναν καλό εγκαταστάτη (τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από την αγορά οι «αλεξιπτωτιστές» και έχουν μείνει μόνον οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς της Υγραεριοκίνησης). Δεν κάνουν όλα τα συστήματα για όλα τα αυτοκίνητα. κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στο χώρο και τη μεγάλη εμπειρία τους. Θα πρέπει να ελεγχθεί λεπτομερώς το ποιο σύστημα ταιριάζει ακριβώς στο δικό σας μοντέλο αυτοκινήτου.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το LPG
 

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)