Θετικές οι παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης της αεριοκίνησης

8372 Επισκέψεις στο άρθρο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του οργανισμού FMI (Future Market Insights), σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν θεσπιστεί αυστηροί κανονισμοί σχετικά με τους εκπεμπόμενους ρύπους και την αποδοτικότητα των καυσίμων. Κατά την προηγούμενη δεκαετία η τιμή των ορυκτών καυσίμων όπως είναι το πετρέλαιο ακολούθησε μια ανοδική πορεία και κατέστησε εμφανή την ανάγκη για στροφή σε φθηνότερα και πιο οικολογικά εναλλακτικά καύσιμα.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες λανσάρουν πλέον για όλα τα γνωστά μοντέλα εκδόσεις προσαρμοσμένες στην ανάγκη για μειωμένους ρύπους. Οχήματα φυσικού αερίου μικρού και μεγάλου κυβισμού είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά ενώ η ζήτηση από ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς αυξάνεται
Κατά την τελευταία τετραετία η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Κατά το διάστημα 2015-2025, η αγορά οχημάτων φυσικού αερίου, σε ετήσια βάση αναμένεται να αυξηθεί κατά 5%-7% λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση της ζήτησης για οχήματα φυσικού αερίου. Οι γνωστότερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως είναι οι Ford Motor Company, Fiat Chrysler Automobiles, General Motors, Honda Motor Company, Volkswagen, Hyundai Motor Group κλπ, εντατικοποιούν την παραγωγή μοντέλων φυσικού αερίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ