Τα πλεονεκτήαμτα του φυσικού αερίου είναι πολλά. Ας τα δούμε.

Αποδοτική λειτουργία, περαιτέρω οικονομία

Διαβάστηκε από 4181 αναγνώστες

Το φυσικό αέριο κίνησης προσφέρει σημαντική οικονομία. Αυτό είναι ευρέως γνωστό. Διαθέτει όμως πολλά ακόμη πλεονεκτήματα που το καθιστούν νούμερο 1 στην κίνηση των οχημάτων.

 
Το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) προσφέρει σημαντική οικονομία. Αυτό είναι ευρέως γνωστό. Διαθέτει όμως πολλά ακόμη πλεονεκτήματα που το καθιστούν νούμερο 1 στην κίνηση των οχημάτων. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Έχει βαθμό οκτανίων 130, το οποίο συνεισφέρει στην καλύτερη χρήση κινητήρων υψηλής συμπίεσης, καθώς αποκλείονται οι αυταναφλέξεις, γιατί το μίγμα φυσικού αερίου και αέρα είναι τέλειο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Έτσι ο κινητήρας παρουσιάζει μεγάλη ροπή στις επιταχύνσεις,χωρίς αστοχίες ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες. Επίσης τα λιπαντικά «μολύνονται» λιγότερο, καθώς δεν υπάρχουν ιζήματα, τα μπουζί διατηρούνται καθαρά, ενώ δεν υπάρχουν διαβρώσεις στους κυλίνδρους και τα μεταλλικά μέρη του κινητήρα.

Παράλληλα τα οχήματα φυσικού αερίου μπορούν να λειτουργήσουν σε όλους τους τύπους εδαφών, ακόμα και σε βουνά και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κλίματος, καθώς το καύσιμο δεν παγώνεισε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως οι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι λόγω της υψηλής ποιότητας και καθαρότητας του φυσικού αερίου, απαιτείται αραιότερη συντήρηση του οχήματος και αυξάνεται η διάρκεια ζωής του, δεδομένου ότι το καύσιμο συμβάλλει στην μικρότερη ρύπανση των διαφόρων επιμέρους τμημάτων του κινητήρα. 

Ωστόσο, επειδή το φυσικό αέριο έχει υψηλότερη θερμοκρασία καύσης, σε ορισμένα οχήματα κατά τη διασκευή τους είναι απαραίτητη η αλλαγή των εδρών και των βαλβίδων του κινητήρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το φυσικό αέριο είναι μέρος της καθημερινότητας

Φυσικό αέριο: Η λύση στην κρίση

Το φυσικό αέριο εξαπλώνεται στην κρίση

To φυσικό αέριο μεγαλώνει, ο κόσμος το ακουλουθεί

Το φυσικό αέριο ήρθε για να μείνει

To φυσικό αέριο είναι γεγονός

To φυσικό αέριο είναι γεγονός

Το πιο φτηνό καύσιμο

Κάντε μια στάση… για να «γεμίσετε» άεριο

Νέα κίνητρα για τους οδηγούς που κινούνται με φυσικό αέριο

Η εμπειρία της αεριοκίνησης στην Ελλάδα

Νέα ώθηση στην αεριοκίνηση

Αεριοκίνηση: Ένα καθαρό καύσιμο για την ατμόσφαιρα και την οικονομία

Επενδύστε στο ΙΧ σας με φυσικό αέριο

Επενδύστε στο ΙΧ σας με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο κερδίζει τους Έλληνες οδηγούς

Τα οφέλη της μετατροπής των πετρελαιοκίνητων σε διπλού καυσίμου

Πρώτα συντήρηση και μετά διακοπές

Αποδοτική λειτουργία, περαιτέρω οικονομία

Επενδύστε στο ΙΧ σας με φυσικό αέριο

περισσότερα »