Πλέον και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα μπορούν να μετατρέπονται σε αεριοκίνητα με τη χρήση Fisikon.

Fisikon και για πετρελαιοκίνητα οχήματα

2815 Επισκέψεις στο άρθρο

Θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων η δυνατότητα μετατροπής οχημάτων που κινούνται με diesel και σε αεριοκίνητα, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (Fisikon).

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του μέχρι πρότινος υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πετρέλαιο θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να μετατρέψουν το όχημά τους και σε αεριοκίνητο, κάνοντας χρήση φυσικού αερίου (Fisikon).

Μάλιστα, η απόφαση αυτή πέρα του ότι ολοκληρώνει το θεσμοθετημένο πλαίσιο των μετατροπών σε οχήματα, αναφορικά με τα εναλλακτικά καύσιμα, έρχεται να δώσει και μια πιο οικονομική προοπτική στη κατανάλωση καυσίμου για βαρέα οχήματα, τα οποία ως τώρα χρησιμοποιούσαν diesel για να κινηθούν.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μετά την θεσμοθέτηση της δυνατότητας μετατροπής αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη σε φυσικό αέριο και τη δυνατότητα ίδρυσης πρατηρίων φυσικού αερίου, με την παραπάνω απόφασή μας ολοκληρώσαμε την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην κίνηση των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Με τη ρύθμιση αυτή εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και τη χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ