2 λόγοι για να βάλεις CNG

Διαβάστηκε από 6156 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/9/2019

Δεν το αποκαλούν άδικα το νέο «βασιλιά» στο χώρο των καυσίμων. Δες γιατί πρέπει και εσύ να σκεφτείς σοβαρά να το βάλεις.

 
Περίπου 15 εκατομμύρια οδηγοί παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο! 
1. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 14,5 εκατομμύρια, τα οποία ανεφοδιάζονται σε περισσότερα από 20 χιλιάδες πρατήρια σε 2.400 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

2. Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου.

3. Το φυσικό αέριο δεν είναι τοξικό ή διαβρωτικό, δεν μολύνει τα υπόγεια ύδατα και επιπλέον δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον σε περίπτωση διαρροής!

4. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής απλά διαφεύγει προς τα πάνω, διαστέλλεται και διαλύεται στην ατμόσφαιρα.

Το φυσικό αέριο είναι καθαρό καύσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον! 

Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο, ενώ συνυπάρχουν σε αυτό σημαντικές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, και βουτανίου, οι οποίες αφαιρούνται έπειτα από εκτεταμένη επεξεργασία εκτός από το μεθάνιο. Αυτό που συνετέλεσε τρομερά στην ανάπτυξη του CNG, είναι η παγκόσμια απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρυπαντών που προέρχονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.


Το φυσικό αέριο δεν νοθεύεται όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο.

• To φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια.
• Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες.
• Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη.
• Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, η χρήση φυσικού αερίου επιφέρει
-15% CO2, -99,6% μικροσωματίδία, -36% αρωματικούς υδρογονάνθρακες και -95% ΝΟx. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3λτ. πετρελαίου κίνησης και 2λτ. υγραερίου.
• Ο αριθμός οκτανίων του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 130 έναντι 90+ της αμόλυβδης βενζίνης.
• Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη.
• Τα μέχρι στιγμής γνωστά κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών με βάση τα 


Αν μετράς πολλά χιλιόμετρα και κατ επέκταση πολλά ευρώ καθημερινά, το φυσικό αέριο θα σε σώσει! 

- Για οδηγούς μεγάλων διαδρομών είναι μια οικονομική πηγή ενέργειας
- Μπορεί να υπάρχουν κίνητρα από τους προμηθευτές φυσικού αερίου
- Εκπομπές ρύπων σημαντικά λιγότερες συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο
- Καυσαέρια σχεδόν χωρίς σωματίδια
- Μεγαλύτερη αυτονομία των οχημάτων μετατροπής
- Υψηλές προδιαγραφές ασφάλειες
- Τα αποθέματα σε φυσικό αέριο είναι περισσότερα από το πετρέλαιο
- Μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG) - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Kyriakos

  Η δεξαμενή του CNG δεν έχει σχέση με αυτή του LPG. Είναι πολύ πιο μικρή και πολύ πιο βαριά μιας και το αέριο βρίσκεται σε πού μεγάλη πίεση. και μία ακόμα (καθόλου) μικρή λεπτομέρεια. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν πάνω από 10-15 πρατήρια φυσικού αερίου.

    1
 • Panos.

  Επειδη εχω βαλει φυσικο αεριο εδω και 1,5χρονο θελω να πω στο φιλο Κυριακο οτι η δεξαμενη Φ.Α ειναι μεγαλη και μακροστενη και χωραει δυσκολα σε μικρα αμαξια εως 4 μετρα.Εγω εχω βαλει μια ελαφριου τυπου 11κιλα(1200ευρω)που παιρνει 5,5 με 6kg,υπαρχουν ομως και σιδερενιες που ζυγιζουν 50kg (που ειναι φθηνοτερες και παιρνουν τα ιδια κιλα με αυτη που εχω βαλει).Με 4,5 ευρω(παιρνεις ενα τυλιχτο σουβλακι και ενα καλαμακι) κανω 100 με 110 χιλιομετρα.Οσο για τα πρατηρια στην Αθηνα που ειμαι εγω (εχει 8 πρατηρια),ειμαι μια χαρα.

   
 • ΓΙΩΡΓΟΣ Χ

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ? ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΕΡΙΟ?

   

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός