2 λόγοι για να βάλεις CNG

11418 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεν το αποκαλούν άδικα το νέο «βασιλιά» στο χώρο των καυσίμων. Δες γιατί πρέπει και εσύ να σκεφτείς σοβαρά να το βάλεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (EUROPE GAS)
AUTOFLASH GAS

Περίπου 15 εκατομμύρια οδηγοί παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο! 

Kοινοποίησε το »

1. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 14,5 εκατομμύρια, τα οποία ανεφοδιάζονται σε περισσότερα από 20 χιλιάδες πρατήρια σε 2.400 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

2. Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου.

3. Το φυσικό αέριο δεν είναι τοξικό ή διαβρωτικό, δεν μολύνει τα υπόγεια ύδατα και επιπλέον δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον σε περίπτωση διαρροής!

4. Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής απλά διαφεύγει προς τα πάνω, διαστέλλεται και διαλύεται στην ατμόσφαιρα.

Το φυσικό αέριο είναι καθαρό καύσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον! 

Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο, ενώ συνυπάρχουν σε αυτό σημαντικές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, και βουτανίου, οι οποίες αφαιρούνται έπειτα από εκτεταμένη επεξεργασία εκτός από το μεθάνιο. Αυτό που συνετέλεσε τρομερά στην ανάπτυξη του CNG, είναι η παγκόσμια απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρυπαντών που προέρχονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.


Το φυσικό αέριο δεν νοθεύεται όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο.

• To φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια.
• Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες.
• Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη.
• Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, η χρήση φυσικού αερίου επιφέρει
-15% CO2, -99,6% μικροσωματίδία, -36% αρωματικούς υδρογονάνθρακες και -95% ΝΟx. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3λτ. πετρελαίου κίνησης και 2λτ. υγραερίου.
• Ο αριθμός οκτανίων του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 130 έναντι 90+ της αμόλυβδης βενζίνης.
• Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη.
• Τα μέχρι στιγμής γνωστά κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών με βάση τα 


Αν μετράς πολλά χιλιόμετρα και κατ επέκταση πολλά ευρώ καθημερινά, το φυσικό αέριο θα σε σώσει! 

- Για οδηγούς μεγάλων διαδρομών είναι μια οικονομική πηγή ενέργειας
- Μπορεί να υπάρχουν κίνητρα από τους προμηθευτές φυσικού αερίου
- Εκπομπές ρύπων σημαντικά λιγότερες συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο
- Καυσαέρια σχεδόν χωρίς σωματίδια
- Μεγαλύτερη αυτονομία των οχημάτων μετατροπής
- Υψηλές προδιαγραφές ασφάλειες
- Τα αποθέματα σε φυσικό αέριο είναι περισσότερα από το πετρέλαιο
- Μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό

Kοινοποίησε το »

 • Τσιρίδης Φώτης

  Δυστυχώς υπάρχει ακόμη μεγάλη άγνοια, αρχικά για την ύπαρξη αυτοκινήτων με φυσικό αέριο (και όχι υγραέριο), μετά υπάρχει άγνοια για την απίστευτη κυριολεκτικά οικονομία μέχρι 75% στα καύσιμα και μέχρι 100% συνυπολογίζοντας συνεργεία, τέλη κυκλοφορίας κλπ, φυσικά άγνοια για την υπάρχουσα ποικιλία αυτοκινήτων Cng που ξεκινάνε από 10.000€ με πολλές επιλογές πληρωμής για κάθε βαλάντιο (και με χαμηλό επιτόκιο, ακόμη και με βοήθεια πιστωτικής κάρτας), οπωσδήποτε άγνοια για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης κυριολεκτικά με το μηνιαίο όφελος από το προηγούμενο αυτοκίνητο και τέλος υπάρχει άγνοια και για την δυνατότητα να κυκλοφορήσεις σε όλη την Ευρώπη (δυτική και ανατολική) χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη και στην Ελλάδα με την υπάρχουσα διάταξη των πρατηρίων με φυσικό αέριο, σε συνδυασμό και με το πρόσθετο ρεζερβουάρ βενζίνης κλπ κλπ πλεονεκτήματα. Αν το παλιό ΙΧ σου καίει 8 λίτρα βενζίνη στα 100χλμ, σου κοστίζουν 13€. Αν πάρεις νέο ΙΧ με Φυσικό Αέριο (Cng), θα πληρώνεις 3€/100χλμ. Δηλαδή ΚΕΡΔΟΣ ~1€ κάθε 10 χιλιόμετρα... Κερδίζεις επίσης ~50€ το μήνα, από συνεργεία, τέλη κυκλοφορίας κλπ. Αν κάνεις 20.000χλμ/χρόνο κερδίζεις ~2.000€/χρόνο ή ~170€/μήνα. Άρα με 20.000χλμ κερδίζεις 170+50=220€/μήνα ή 2.600€/χρόνο ή Συνολικό ΚΕΡΔΟΣ: 13.000€ στα 5 χρόνια. Προσωπικά πήρα το Seat Arona με προκαταβολή 5.000€ και μηνιαία δόση 220€ για 5 χρόνια (που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το μηνιαίο ΟΦΕΛΟΣ αλλαγής αυτοκινήτου). Υπάρχουν στην Ελλάδα ήδη 18 πρατήρια CNG (Compressed Natural Gas) και σύντομα θα γίνουν 30. https://www.google.com/maps/placelists/list/jTaL-ye11doG3XfuNQEvGk8NUttWig "...η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό συμπιεσμένου φυσικού αερίου ισοδυναμεί με εκείνη που δίνουν 2 λίτρα υγραερίου ή 1,3 λίτρα ντίζελ ή 1,5 λίτρα βενζίνης..." 1 κιλό Cng κοστίζει σήμερα 0,83€ άρα 0,83*1=0,83€ 1 λίτρο υγραέριο κοστίζει 0,78€ άρα 0,78*2=1,56€ ή +88% από Cng 1 λίτρο ντίζελ κοστίζει 1,35€ άρα 1,35*1,3=1,76€ ή +112% από Cng 1 λίτρο βενζίνη κοστίζει 1,59€ άρα 1,59*1,5=2,39€ ή +188% από Cng Ή αλλιώς, για την ίδια διαδρομή: Το υγραέριο κοστίζει 47% περισσότερο από το Φυσικό Αέριο (Cng) Το ντίζελ κοστίζει 53% περισσότερο από το Cng & Η βενζίνη κοστίζει 65% περισσότερο από το Cng. (στοιχεία Φεβρουαρίου 2020).

 • Kyriakos

  Η δεξαμενή του CNG δεν έχει σχέση με αυτή του LPG. Είναι πολύ πιο μικρή και πολύ πιο βαριά μιας και το αέριο βρίσκεται σε πού μεγάλη πίεση. και μία ακόμα (καθόλου) μικρή λεπτομέρεια. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν πάνω από 10-15 πρατήρια φυσικού αερίου.

 • Πάνος

  Ρίχνει λίγο την απόδοση του κινητήρα!

 • Panos.

  Επειδη εχω βαλει φυσικο αεριο εδω και 1,5χρονο θελω να πω στο φιλο Κυριακο οτι η δεξαμενη Φ.Α ειναι μεγαλη και μακροστενη και χωραει δυσκολα σε μικρα αμαξια εως 4 μετρα.Εγω εχω βαλει μια ελαφριου τυπου 11κιλα(1200ευρω)που παιρνει 5,5 με 6kg,υπαρχουν ομως και σιδερενιες που ζυγιζουν 50kg (που ειναι φθηνοτερες και παιρνουν τα ιδια κιλα με αυτη που εχω βαλει).Με 4,5 ευρω(παιρνεις ενα τυλιχτο σουβλακι και ενα καλαμακι) κανω 100 με 110 χιλιομετρα.Οσο για τα πρατηρια στην Αθηνα που ειμαι εγω (εχει 8 πρατηρια),ειμαι μια χαρα.

 • ΓΙΩΡΓΟΣ Χ

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ? ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΕΡΙΟ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ