Καινούργιο αυτοκίνητο με LPG: γλιτώνεις πολλά λεφτά από κατανάλωση!

Καινούργιο αυτοκίνητο με LPG: γλιτώνεις πολλά λεφτά από κατανάλωση!

20311 Επισκέψεις στο άρθρο

- Renault και Dacia έχουν εργοστασιακά υγραεριοκίνητα μοντέλα
- Με υγραέριο καις 400 ευρώ λιγότερο τον χρόνο από το αντίστοιχο diesel
- Ο κινητήρας του αυτοκινήτου κερδίζει έως και 10 άλογα καίγοντας LPG
- Με υγραέριο ως καύσιμο ρυπαίνεις λιγότερο (προστατεύοντας περιβάλλον & υγεία όλων)

coral gas
MASTER DIRECT

Renault και Dacia έχουν εργοστασιακά υγραεριοκίνητα μοντέλα

Το υγραέριο είναι μακράν το πιο οικονομικό καύσιμο στην αγορά αυτή την στιγμή. Η τιμή του θυμίζει… τιμή βενζίνης στις εποχές των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς κυμαίνεται από 0,6 έως 0,8 ευρώ/λίτρο. Για αυτό τον λόγο, πολλοί κάτοχοι παλαιών μοντέλων επιλέγουν να μετατρέψουν τα παλιά τους βενζινοκίνητα αυτοκίνητα σε υγραεριοκίνητα, καθώς με το υγραέριο το κόστος μετακίνησης κόβεται στην μέση.
 
Τι συμβαίνει όμως στην αγορά καινούργιων υγραεριοκίνητων οχημάτων; Δεν είναι πολλοί που προσφέρουν εργοστασιακά συστήματα υγραερίου (LPG). Η μόνη εταιρεία που αυτή τη στιγμή δίνει την επιλογή υγραεριοκίνητων μοντέλων από το εργοστάσιο είναι η Renault και η θυγατρική Dacia. Στην μικρή κατηγορία εντοπίζουμε τα Renault Clio και Dacia Sandero, τα οποία διατίθενται με κινητήρες βενζίνης, diesel και υγραερίου. Στην κατηγορία των B-SUV συναντάμε τα Dacia Duster και Renault Captur.

Με υγραέριο καις 400 ευρώ λιγότερο τον χρόνο από το αντίστοιχο diesel

Από τη στιγμή που μιλάμε για καύσιμα που στοχεύουν στην οικονομία, εκεί θα εστιάσουμε. Θα συγκρίνουμε δύο ίδια αυτοκίνητα (Renault Clio), τo ένα με κινητήρα LPG και το άλλο με κινητήρα diesel. Το Clio LPG έχει μέση πραγματική κατανάλωση 7,4 λτ./100 χλμ. ενώ το diesel 5,0.
 
Στο ταξίδι τώρα, το diesel έχει μέση κατανάλωση 3,5 λτ./100 χλμ., ενώ το LPG θα κάψει 5,6 λτ./100 χλμ. Αντίστοιχη είναι η διαφορά τους και στην πόλη, όπου το Clio diesel καίει 2,5 λτ./100 χλμ. λιγότερα (8,5 έναντι 6,0 λτ./100 χλμ.).
 
Σε αυτή το σημείο ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε κάτι σημαντικό. Η τιμή του υγραερίου είναι σχεδόν η μισή από αυτή του diesel (0,88 ευρώ/λτ. έναντι 1,65 ευρώ/λτ.), σε ετήσια βάση με 20.000 χλμ. και το 75% εξ` αυτών εντός πόλης), τα καύσιμα του Clio LPG θα σας κοστίσουν 400 ευρώ λιγότερα (1.400 έναντι 1.807 ευρώ).  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου κερδίζει έως και 10 άλογα καίγοντας LPG

Μένουμε στην περίπτωση του Clio, το οποίο είχαμε δοκιμάσει στην ανανεωμένη έκδοσή του με τον 1,0 TCe κινητήρα διπλού καυσίμου, που μπορεί να καίει υγραέριο (LPG), αλλά και βενζίνη. Ο κινητήρας αυτός είναι ειδικά σχεδιασμένος για να καίει LPG για αυτό και έχει καλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιεί το εν λόγω καύσιμο. Για την ακρίβεια αποδίδει 100 άλογα, ενώ με τη χρήση βενζίνης η απόδοση πέφτει στα 90. Γι` αυτό όλες οι επιδόσεις με την LPG λειτουργία είναι αισθητά καλύτερες σε σύγκριση με εκείνες που έχει όταν καίει βενζίνη.

Με υγραέριο ως καύσιμο ρυπαίνεις λιγότερο (προστατεύοντας περιβάλλον & υγεία όλων)

Εκτός από οικονομικό και αποδοτικό, το LPG είναι και πιο οικολογικό. Είναι το πιο καθαρό από όλα τα υπόλοιπα καύσιμα, καθώς ο κινητήρας μπορεί να εκπέμπει έως και 30% λιγότερους ρύπους συνολικά σε σχέση με την βενζίνη.
 
Όλα τα παραπάνω όμως ισχύουν με μια προϋπόθεση: πως το LPG που καταναλώνει το αυτοκίνητο είναι καθαρό και πιστοποιημένο υγραέριο κίνησης. Δυστυχώς όμως πολλοί επιτήδειοι πρατηριούχοι επιλέγουν να προμηθευτούν ακατάλληλο βιομηχανικό υγραέριο με χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας, «καρπώνοντας» τη διαφορά. Υπολογίζεται ότι το 20% του υγραερίου κίνησης που διατίθεται στα πρατήρια είναι νοθευμένο, βλάπτοντας τον κινητήρα και την τσέπη του ιδιοκτήτη.
 
Η Coral Gas είναι μια από τις υγιείς εταιρείες του κλάδου και επιλέγει να διεξάγει τους δικούς της ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας του υγραερίου που προμηθεύει. Με την χρήση του μοριακού ιχνηθέτη, μπορεί να ελέγξει με κινητές μονάδες-εργαστήρια την ποσότητα ποιότητα του υγραερίου, χωρίς να το αλλοιώνει.


Με το καθαρό, πιστοποιημένο υγραέριο της Coral Gas, όπου και αν είσαι στην Ελλάδα, είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητό σου λειτουργεί στο 100%!

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)