H κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχει τα δικά της πρατήρια φυσικού αερίου .

H κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχει τα δικά της πρατήρια φυσικού αερίου

9617 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ προκειμένου να ανοίξει την αγορά της αεριοκίνησης, με το FISIKON (εμπορική ονομασία του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων) δημιουργεί υποδομές και υλοποιεί στρατηγικές συνεργασίες, έχοντας ως στόχο το οικονομικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, να κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία του στους ελληνικούς δρόμους.

Έτσι σήμερα η ΔΕΠΑ λειτουργεί 7 πρατήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας:
Στην Αθήνα: ΕΚΟ -Λεωφ. Κηφισίας 264, Κηφισιά, ΕΚΟ - 8ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, πρατήριο Fisikon στην Ανθούσα, στον παράδρομο της Αττικής Οδούκαι πρατήριο Fisikon στα Ανω Λιόσια
Στη Θεσσαλονίκη: EKO - Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 128, Πυλαία, ΒΡ - Λεωφ. Κ.Καραμανλή 36, Νέα Μαγνησία, και
Στο Βόλο: ΒΡ - οδό Λαρίσης 202.


Στο δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου αναμένεται να ενταχθούν δύο ακόμη πόλεις της κεντρικής Ελλάδας καθώς υπό κατασκευή βρίσκονται ένα πρατήριο στη Λάρισα και ένα στην περιοχή της Λαμίας καθώς και άλλα 6 σε φάση αδειοδότησης στην Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πρατήρια φυσικού αερίου έχουν φθάσει τα 25.300 σε όλο τον κόσμο προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των 19 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική. 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες, έως το 2018 ο αριθμός των λεωφορείων που θα κινείται με φυσικό αέριο θα καλύπτει το 12,7% του συνόλου του ευρωπαϊκού στόλου ενώ η Αθήνα θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πόλη με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους λεωφορείων που κινούνται με αέριο. Παράλληλα, στην Αττική, 110 απορριμματοφόρα των δήμων κινούνται με φυσικό αέριο, ενώ εκτός από τα δημόσια οχήματα, το CNG αποτελεί και μία από τις πρώτες επιλογές για τις εταιρείες οι οποίες θέλουν να «κινήσουν» οικονομικά τους επαγγελματικούς τους στόλους. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)