Μην ξεχνάτε...

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής στο αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να επισκεφτούμε κάποιο δημόσιο ΚΤΕΟ προκειμένου να λάβουμε την απαραίτητη βεβαίωση.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ισχύει πλέον, τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής.

«Η συμπλήρωση στην άδεια κυκλοφορίας στη θέση «ΤΥΠΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ» και του υγραερίου γίνεται σε νέο έντυπο άδειας κυκλοφορίας χωρίς να απαιτείται η καταβολή τέλους για τη συμπλήρωση αυτή.»

Το υγραέριο προσφέρει σταθερά το χαμηλότερο κόστος καυσίμου με διαφορά, το σημαντικότερο όπως όφελος πέρα από το κόστος, είναι ότι χρησιμοποιείται σε κινητήρες βενζίνης.

Το υγραέριο κλείνει 15 χρόνια στην αγορά καυσίμων αυτοκινήτων και παραμένει σταθερά το οικονομικότερο καύσιμο.

Το κόστος εγκατάστασης του υγραερίου ξεκινά από τα 500 ευρώ περίπου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα (χωρητικότητα και αριθμό κυλίνδρων).

Η τοποθέτηση συστημάτων LPG είναι μια επένδυση για τον καθένα, που απαιτεί έρευνα αγοράς.

Μην ξεχνάτε...

46551 Επισκέψεις στο άρθρο

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής στο αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να επισκεφτούμε κάποιο δημόσιο ΚΤΕΟ προκειμένου να λάβουμε την απαραίτητη βεβαίωση που θα αναφέρει ότι η μετατροπή έγινε σωστά και όλα τα επιπλέον μέρη που τοποθετήθηκαν έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν σωστά. Εκεί πρέπει να προσκομίσουμε και υπεύθυνη δήλωση του μετατροπέα, τα στοιχεία του οποίου θα διασταυρωθούν με το Υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένος ή όχι. Έπειτα, τη βεβαίωση αυτή πρέπει να την παρουσιάσουμε στο Υπουργείο Μεταφορών, για να αλλάξουμε την άδεια της κυκλοφορίας, η οποία στο εξής, δίπλα στον τύπο του καυσίμου, θα πρέπει να γράφει «υγραέριο», ακριβώς δίπλα από τον κωδικό της βενζίνης. 


Προσοχήσύμφωνα με την τροπολογία που ισχύει πλέον, τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής της άδειας κυκλοφορίας (ό,τι ακριβώς συμβαίνει και για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται φυσικό αέριο, CNG).

Χαρακτηριστικά στην απόφαση του Υφυπουργού αναφέρονται τα εξής:

«Η συμπλήρωση στην άδεια κυκλοφορίας στη θέση «ΤΥΠΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ» και του υγραερίου γίνεται σε νέο έντυπο άδειας κυκλοφορίας χωρίς να απαιτείται η καταβολή τέλους για τη συμπλήρωση αυτή.»

Επίσης, στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται ρητώς ότι δεν θα επιβαρύνεται με τα 75 ευρώ του τέλους αδείας κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όταν χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα εξαρτήματα υγραεριοκίνησης:

«Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται και στην περίπτωση τοποθέτησης μεταχειρισμένων εξαρτημάτων για την κίνηση των οχημάτων με υγραέριο στην περίπτωση που τόσο τα εξαρτήματα όσο και τα οχήματα από τα οποία απεγκαθίσταται και επανεγκαθίσταται αυτά, έχουν κοινό ιδιοκτήτη».

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις πιο σημαντικές προσφορές που αφορούν την τοποθέτηση LPG στο αυτοκίνητό σας από πιστοποιημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου.

Auto gas linesΥγραεριοκίνηση για κάθε μάρκα από 535 ευρώ

Autogas Tuning: Συστήματα υγραερίου από 595 ευρώ

Boulekos gasΙταλικά συστήματα υγραεριοκίνησης από 520 ευρώ

Ecokinisi: Οικονομικές λύσεις LPG από 550 ευρώ

Europegas: Παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου

Gap Autogas: Τοποθέτηση LPG από 499 ευρώ

Kanteres gas: Kit LPG με γραπτή εγγύηση και σε 12 άτοκες δόσεις

LOGOTHETIS GAS: Σύγχρονα συστήματα LPG για το αυτοκίνητο

Politis Factory: Σκέψου οικονομικά και κινήσου οικολογικά με υγραεριο

Sapounas service: Συστήματα LPG AC STAG με 2 χρόνια εγγύηση

Tsopelogiannis Autogas: Υγραεριοκίνηση από 13 ευρώ τον μήνα

QgasLPG με 650 ευρώ για οικονομικές μετακινήσεις

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)