Θα πρέπει να διαλέξετε πολύ προσεκτικά το συνεργείο που θα σας κάνει την εγκατάσταση ενός συστήματος Υγραεριοκίνησης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν για το LPG

8327 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επιλογή του συστήματος LPG αναμφίβολα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού χρειάζεται να επιλέξετε το διαπιστευμένο συνεργείο και μια αξιόπιστη μάρκα, ώστε να έχετε το κεφάλι σας... ήσυχο!

 
Κάθε μήνα, η συντακτική ομάδα του Auto Τρίτη, μιλάει με επαγγελματίες του χώρου της αγοράς, που σχετίζονται με τα συστήματα υγραεριοκίνησης και αποσπαμε σημαντικά Tips από την εμπειρία τους. Ας δούμε παρακάτω και τι πρέπει να προσέξουμε πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ενός συστήματος LPG

1.Επιλογή συνεργείου Τοποθέτησης
-Θα πρέπει να διαλέξετε πολύ προσεκτικά το συνεργείο που θα σας κάνει την εγκατάσταση ενός συστήματος Υγραεριοκίνησης. Το συνεργείο αυτό θα πρέπει να είναι Πιστοποιημένο με ειδικό εγκαταστάτη τεχνικό(ειδική άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών), ώστε η τοποθέτηση να γίνει με πλήρη ασφάλεια και όπως απαιτούν οι κανόνες τεχνικής εγκατάστασης.
- Ίσως θα ήταν προτιμότερο, αν όχι απαραίτητο, να ζητηθεί από το συνεργείο να σας δείξουν δείγματα τις δουλειάς τους από άλλες εγκαταστάσεις σε αυτοκίνητα, ώστε να έχετε και μια οπτική άποψη για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο σας μετά την τοποθέτηση του δικού σας συστήματος υγραεριοκίνησης.

2.Επιλογή μάρκας συστήματος 
- Καλό θα ήταν ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει εκ των προτέρων την μάρκα του συστήματος LPG που αντιπροσωπεύει και που θα του τοποθετήσει το συνεργείο που έχει επιλέξει. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί πλήρως από ποια χώρα προέρχεται το σύστημα αλλά και τα παρελκόμενα του, καθώς και την τεχνική υποστήριξη που θα του παρέχεται σε ενδεχόμενη ανάγκη του από την εταιρεία που εισάγει το σύστημα αυτό.
- Ο καταναλωτής, θα μπορεί εύκολα αν θέλει να επαληθεύει τα λεγόμενα του εκάστοτε συνεργείου, από την Δήλωση που θα του δίνεται συμπληρωμένη με το τι <<φοράει >> πλέον το όχημά του, ώστε να περάσει ΚΤΕΟ, καθώς και μια Δήλωση Συμμόρφωσης που αναγράφονται στοιχεία του εργοστασίου κατασκευής κατόπιν απόλυτης συμμόρφωσης με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και στάνταρτ.

Ενημερωτικά σας αναφέρω πως στην Ελληνική αγορά υπάρχουν διάφορα συστήματα Υγραεριοκίνησης ανάλογα με την χώρα προέλευσης και την ποιότητα τους. Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία και Βουλγαρία είναι εκείνα που επί το πλείστον συναντάμε στην Ελληνική αγορά. 

Ηγετική θέση στην αγορά των συστημάτων Υγραεριοκίνησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν κάποιες επώνυμες Ιταλικές εταιρείες, οι οποίες πραγματικά προσφέρουν αξιόπιστα αποτελέσματα εγκατάστασης, διότι το προϊόν τους είναι το πλέον κατάλληλο για after market εγκατάσταση σε οχήματα. 

3.Διαπιστευμένοι Εισαγωγείς, Διανομείς ή Αντιπρόσωποι συστημάτων Υγραεριοκίνησης
Είναι εκείνοι που θα πρέπει να έχουν :
Α) Έγκριση από τον κατασκευαστή του συστήματος υγραερίου ως επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
Β) Να έχουν έδρα στην Ελλάδα.
Γ) Να παρέχουν πλήρη τεχνική υποστήριξη και εθνικό δίκτυο στη συντήρηση και επισκευή του οχήματος.
Δ) Να παρέχει εγγύηση 2 ετών για όλα τα μέρη του συστήματος υγραερίου.

Ολοκληρωμένα Συστήματα Υγραεριοκίνησης LANDI Ιταλίας

Επίσημος Αντιπρόσωπος Ελλάδας ΔΕΛΦΙΤΖΗΣ Α.Ε. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2611531

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)