Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με βενζίνη και αφού η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αυτόματα γυρίζει στο υγραέριο.

Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα

15666 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι ασφαλές το όχημα μετά την εγκατάσταση υγραερίου;
Σε κάθε περίπτωση, ένα αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε υγραεριοκίνητο παραμένει ασφαλές, καθώς όλα τα εξαρτήματα έχουν περάσει ανάλογα τεστ και έχουν λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του αυτοκινήτου μετά από σύγκρουση ή φωτιά;
Όχι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκρηξης, καθώς υπάρχουν ειδικές βαλβίδες και συστήματα ασφαλείας που φροντίζουν για αυτό. Οι δεξαμενές υγραερίου είναι κατασκευασμένες από ειδικά κράματα άνθρακα και χάλυβα και είναι 20 φορές πιο ανθεκτικές από τα ρεζερβουάρ βενζίνης. Δοκιμάζονται σε υψηλές πιέσεις, είναι πιστοποιημένες και πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές.
Τι οφέλη έχουμε από την χρήση υγραερίου;
Σε γενικές γραμμές, επιτυγχάνουμε πραγματική οικονομία της τάξης του 50% ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου (κάτι που οφείλεται στη διαφορά τιμής υγραερίου-αμόλυβδης), μειωμένες εκπομπές ρύπων, μακροζωία καταλύτη και εξαρτημάτων κινητήρα.
Χάνει σε απόδοση ο κινητήρας;
Με τα τελευταίας γενιάς κιτ μετατροπής, ο κινητήρας διατηρεί ίδια ακριβώς την ιπποδύναμή του και την ροπή του.
Τι είδους δεξαμενή υγραερίου μπορώ να επιλέξω;
Υπάρχουν κυλινδρικές και σε σχήμα ρεζέρβας δεξαμενές υγραερίου, η χωρητικότητα των οποίων κυμαίνεται από 30 έως 120 λίτρα. Η τελική επιλογή βρίσκεται στην κρίση του ιδιοκτήτη του οχήματος και φυσικά εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο.
Πόσος χρόνος χρειάζεται να παραμείνει το αυτοκίνητο στο συνεργείο για την εγκατάσταση υγραερίου;
Η εγκατάσταση ενός συστήματος υγραερίου γίνεται σε μία έως δύο ημέρες ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.
Πώς γίνεται η αλλαγή του καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;
Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη αφής που τοποθετείται κοντά στο τιμόνι, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση ακόμα και εν κινήσει. Επιλέξτε τη βενζίνη στην περίπτωση που θα χρειαστεί ένα γρήγορο προσπέρασμα με το αυτοκίνητο φορτωμένο.
Μπορώ να ξεχάσω τελείως τη βενζίνη;
Όχι. Η πλειονότητα των συστημάτων απαιτεί κάποια θερμοκρασία λειτουργίας ώστε να επιλεγεί το υγραέριο ως καύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με βενζίνη και αυτόματα επιλέγεται το υγραέριο, όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αυτό γίνεται σε περίπου πέντε έως δέκα λεπτά της ώρας από τη στιγμή που θα εκκινήσει ο κινητήρας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συστήματα τελευταίας γενιάς, τα οποία παρακάμπτουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)