Η μετατροπή του κάθε αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο είναι εφικτή, εφ όσον επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο αυτοκίνητο.

Με την μετατροπή του αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ

4753 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την μετατροπή του αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

 
Η μετατροπή του κάθε αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο είναι εφικτή, εφ όσον επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο αυτοκίνητο. Τα πρόσθετα στοιχεία που τοποθετούνται είναι τα εξής:

Ρυθμιστής πίεσης ή εξαεριωτής
Ρεζερβουάρ
Φίλτρο υγραερίου
Μπεκιέρα
Εγκάφαλος υγραερίου
Σωληνώσεις και καλωδίωση


Στην αγορά, πλέον, θα βρείτε και τα πιο εξελιγμένα συστήματα υγραεριοκίνησης «5ης» γενιάς, τα οποία είναι συμβατά και με κινητήρες άμεσου ψεκασμού. Μετά την εγκατάσταση, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο ΚΤΕΟ, προκειμένου να λάβετε το σχετικό έγγραφο καλής λειτουργίας του συστήματος υγραεριοκίνησης. Παράλληλα προσκομίζετε την υπεύθυνη δήλωση του μετατροπέα, τα στοιχεία του οποίου διασταυρώνονται με το Υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένος ή όχι. Με τη βεβαίωση αυτή που θα λάβετε από το ΚΤΕΟ, θα πρέπει να μεταβείτε στο υπουργείο Μεταφορών, για να αλλάξετε την άδεια κυκλοφορίας.


Το ετήσιο όφελος
Αν υπολογίσουμε πως ένας μέσος οδηγός διανύει περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο για ένα αυτοκίνητο με πραγματική μέση κατανάλωση καυσίμου στα 11 λτ./100 χλμ., θα ξοδεύει το χρόνο περίπου 2.884 ευρώ για βενζίνη ή 1.891 ευρώ για υγραέριο (με κατανάλωση υπολογισμένη στα 13 λτ./100 χλμ., τιμή βενζίνης 1,75 ευρώ και τιμή υγραερίου 0,97 ευρω/λτ.)., δηλαδή θα έχει όφελος 993 ευρώ κάθε χρόνο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)