Στην Αττική, το δίκτυο αποτελείται σήμερα από 4 σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου CNG.

Οι 68 ίπποι του κινητήρα του eco up! εξασφαλίζουν τις επιδόσεις που χρειάζεται το μίνι VW για να κινείται με ευελιξία μέσα στην πόλη, αλλά και για να καλύπτει με άνεση και ασφάλεια μεγαλύτερες αποστάσεις.

Χωρίς θυσίες στις επιδόσεις, το VW eco up! με φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης καίει λιγότερο ακόμη και από ένα scooter!

Το δίκτυο ανεφοδιασμού φυσικού αερίου εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τους οδηγούς της Θεσσαλονίκης υπάρχει ο σταθμός ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Πυλαία.

Συνειδητοποιείς μέχρι που φτάνεις με 1 μόνο γέμισμα;

4308 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αεριοκίνηση σε συνδυασμό με τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα δίνουν απίστευτες δυνατότητες: Με κέντρο την πρωτεύουσα και πάνω από 390 χλμ. αυτονομίας, μπορείς να φεύγεις weekend για όπου επιθυμείς, χωρίς να σκέφτεσαι τα έξοδα μετακίνησης. Και όλα αυτά με μόλις 10 ευρώ κόστος κατανάλωσης!

 
Καταναλώσεις
CNG: 2,8 kg./100 χλμ.
Βενζίνη: 3,7 λτ./100 χλμ.

Αυτονομία
270 χλμ. με βενζίνη
392 χλμ. με CNG

Τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα σε συνδυασμό με την αεριοκίνηση, δίνουν απίστευτες αυτονομίες και ιδιαίτερα χαμηλά κόστη κατανάλωσης. Δεν υπάρχει άλλωστε πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, από το Volkswagen eco up!, το μίνι μοντέλο που κινείται με φυσικό αέριο και δημιουργεί νέα δεδομένα στον τομέα της οικονομίας κίνησης. ¶λλωστε, με κόστος βενζίνης 1,6 ευρώ/λτ., ο μέσος όρος των μοντέλων της κατηγορίας του eco up!, απαιτεί 7,2 ευρώ για κάθε 100 χλμ. Το αντίστοιχο κόστος για το μίνι της Volkswagen που κινείται με φυσικό αέριο, είναι μόλις 2,5 ευρώ ανά 100 χλμ. διαδρομής, κάτι που του δίνει δίχως καμία αμφιβολία τον τίτλο του Πρωταθλητή οικονομίας όχι μόνο για την κατηγορία του! Και φυσικά, το eco up! διατηρεί τις ελκυστικές γραμμές όλων των μοντέλων της γκάμας «up!», αλλά και την υψηλή πρακτικότητα και ευρυχωρία που τα χαρακτηρίζει, από τη στιγμή που η έξυπνη τοποθέτηση των 2 δεξαμενών φυσικού αερίου, δεν επιβαρύνει το χώρο των αποσκευών (251 λτ.).

Ρεκόρ στην οικονομία
Το Volkswagen eco up! με φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης, διαθέτει κορυφαία αυτονομία κίνησης, χωρίς να απαιτεί καμία θυσία σε απόδοση και επιδόσεις. Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε στις δοκιμές του περιοδικού auto Τρίτη, το eco up! εμφάνισε μια μέση κατανάλωση στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη της τάξης των 2,8 kg/100 χλμ. ή αν προτιμάτε 2,5 ευρώ περίπου ανά 100 χιλιόμετρα. Έτσι, η αυτονομία του ξεπέρασε τα 390 χλμ. Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, με ένα μόλις γέμισμα του ρεζερβουάρ φυσικού αερίου, το Volkswagen eco up! δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να φύγει για ένα weekend οπουδήποτε επιθυμεί, χωρίς να σκέφτεται τα έξοδα μετακίνησης. Από Αθήνα και μέχρι την Κατερίνη, την Πρέβεζα ή την Πύλο, το eco up! με το φυσικό αέριο προσφέρει την πλέον οικονομική μετακίνηση, αφού το κόστος για τα 390 αυτά χιλιόμετρα είναι μόλις 10 ευρώ! Και αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί ρεκόρ οικονομίας στη σύγχρονη αυτοκίνηση…

Ολοκληρωμένη πρόταση
Το Volkwagen eco up! δεν ξεχωρίζει όμως μόνο για την οικονομία, που προσφέρει. Εξαιρετικά ευέλικτο στην πόλη, πατάει γερά στην εθνική οδό και στρίβει με σιγουριά, ενώ στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών και κατασκευής είναι απλά κορυφαία. Προσιτό, οικονομικό και χωρίς τέλη κυκλοφορίας, το VW eco up! είναι η λύση για την πιο φτηνή μετακίνηση με αυτοκίνητο. Αλλά και οι 68 ίπποι του κινητήρα του eco up! εξασφαλίζουν τις επιδόσεις που χρειάζεται το μίνι VW για να κινείται με ευελιξία  μέσα στην πόλη, όπως και για να καλύπτει με άνεση και ασφάλεια μεγαλύτερες αποστάσεις.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού CNG 
Το φυσικό αέριο για την κίνηση οχημάτων διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Η ΔΕΠΑ, η εταιρία που προωθεί στην ελληνική αγορά το φυσικό αέριο κίνησης με την ονομασία FISIKON, δημιουργεί την υποδομή, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες και υλοποιεί κινήσεις, ώστε η χρήση του να είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό οδηγών. Ειδικότερα, η εταιρία -σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ- υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου ανεφοδιασμού. Οι καταναλωτές εντός Αττικής εξυπηρετούνται ήδη από το σταθμό τροφοδότησης στην Ανθούσα, ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση και εξυπηρετεί ΔΧ και ΙΧ οχήματα. Ο δεύτερος σταθμός στα Ανω Λιόσια εξυπηρετεί λεωφορεία και απορριμματοφόρα, ο τρίτος βρίσκεται στο Δήμο Κηφισιάς, επί της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ πρόσφατα προστέθηκε ένας τέταρτος στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της Ε.Ο. στο ρεύμα προς Λαμία. Αντίστοιχα, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο, εξυπηρετούμενοι από το σταθμό ανεφοδιασμού στο Δήμο Πυλαίας, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. 

Με επιδότηση 2.190 ευρώ
Η
ΔΕΠΑ -για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων- επιδοτεί την αγορά κάθε eco up! By FISIKON με το ποσό των 2.190 ευρώ. Έτσι, η τελική τιμή διάθεσης του μοντέλου ξεκινά από τα 10.450 ευρώ.

Από Αθήνα και μέχρι την Κατερίνη, την Πρέβεζα ή την Πύλο, το Volkswagen eco up! με το φυσικό αέριο έχει κόστος μόλις 10 ευρώ, για 390 χλμ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ