H ΕΤΦΑ – ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. βρίσκεται από το 1996 στην καύση αερίου και αργότερα στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης.

Το LPG TEGH είναι η εξέλιξη των συστημάτων υγραεριοκίνησης και το σημαντικότερο κατασκευάζεται από το ίδιο το εργοστάσιο της LPG TECH στην Πολωνία.

To LPG TEGH είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο έχει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση από την τοποθέτησή του, χωρίς όριο χιλιομέτρων.

To LPG TEGH είναι το μοναδικό προϊόν υγραεριοκίνησης που ανά τρίμηνο σχεδόν έχει αναβάθμιση στο λογισμικό του, προλαβαίνοντας τις πιθανές παρατηρήσεις του δικτύου, μιας και δεν σταματούν ποτέ να πειραματίζονται.

LPG TECH: Με... αναβάθμιση λογισμικού!

9651 Επισκέψεις στο άρθρο

Μιλήσαμε με τον κ. Σουλιώτη Ευάγγελο, Γενικό Διευθυντή της ΕΤΦΑ – ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε., ο οποίος μας πληροφόρησε για τις νέες εξελίξεις στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων και τα οφέλη που προκύπτουν από την τοποθέτηση σε Ι.Χ. συστημάτων LPG ή CNG.

 
Ερ: Πείτε μας δυο λόγια για την εταιρεία σας και γιατί επιλέξατε την αντιπροσώπευση του συγκεκριμένου συστήματος;
Απ:H ΕΤΦΑ – ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. βρίσκεται από το 1996 στην καύση αερίου και αργότερα στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης. Στις άρτιες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο και πιστοποιημένο τεχνικό προσωπικό μας, είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον. Αλλωστε αυτό το καταμαρτυρούν οι χιλιάδες ευχαριστημένοι πελάτες μας οι οποίοι μας στηρίζουν τόσα χρόνια και μας έχουν κατατάξει ως την μεγαλύτερη και καλύτερη εταιρεία του χώρου.

Το LPG TEGH είναι η εξέλιξη των συστημάτων υγραεριοκίνησης και το σημαντικότερο κατασκευάζεται από το ίδιο το εργοστάσιο της LPG TECH στην Πολωνία.
Επιλέξαμε την αντιπροσώπευση του συγκεκριμένου συστήματος επειδή είναι το μοναδικό προϊόν που παρέχει ιδανική οικονομία και αξιοπιστία για τα αυτοκίνητα των πελατών μας.
Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ψεκασμού σε όλες τις συνθήκες και δημιουργούμε ένα επίπεδο οδήγησης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει και τη χρήση της βενζίνης ως καύσιμο. Τα συστήματα της LPG TEGH είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές μονάδες, με πολύ γρήγορους επεξεργαστές ελέγχου 48-56 pin. Η ηλεκτρονική μονάδα εκτελεί αυτόματα όλο τον προγραμματισμό και την προσαρμογή των χρόνων ψεκασμού μέσω του συστήματος αυτοδιόρθωσης, έτσι ώστε να βελτιστοποιείται συνεχώς η κατανάλωση και η γραμμικότητα στην λειτουργία του κινητήρα.

Ερ: Το σύστημα LPG TEGH μπαίνει σε όλους τους τύπους οχημάτων;
Απ: Καλύπτει όλο το εύρος των κινητήρων (full group - valvetronic - wankel) και με δευτερεύοντα παλμό, με εξαίρεση κάποιους FSI – TSI για τους οποίους πραγματοποιούνται δοκιμές από το εργοστάσιο.

Ερ: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας;
Απ: To LPG TEGH είναι το μοναδικό προϊόν υγραεριοκίνησης που ανά τρίμηνο σχεδόν έχει αναβάθμιση στο λογισμικό του, προλαβαίνοντας τις πιθανές παρατηρήσεις του δικτύου, μιας και δεν σταματούν ποτέ να πειραματίζονται.
Καλύπτει όλο το εύρος των κινητήρων και με τα πρωτοποριακά μπέκ DRAGON το αυτοκίνητο έχει ίδια κατανάλωση τόσο σε βενζίνη όσο και σε υγραέριο. Ακόμα είναι το μοναδικό σύστημα με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Ερ: Ποιο είναι το feedback που παίρνετε από το εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων που έχετε στην Ελλάδα; Tι σας λένε οι συνεργάτες (και τι οι πελάτες σας), έπειτα από τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος; Πόσο ευχαριστημένοι δηλώνουν και που εντοπίζουν τα οφέλη τους;
Απ: Οι συνεργάτες μας θεωρούν ότι έχουν κάνει την κατάλληλη επιλογή συστήματος υγραεριοκίνησης γιατί βλέπουν ότι έχουν ένα αποτέλεσμα ιδανικής οικονομίας και αξιοπιστίας για το αυτοκίνητο των πελατών τους, γνωρίζοντας ότι αγοράζουν ένα kit υγραεριοκίνησης σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την αξιοπιστία του και με το τι προσφέρει. Οι πελάτες μας είναι σίγουροι ότι επιλέγοντας υγραεριοκίνηση στο αυτοκίνητό τους αποδεικνύεται η πιο συμφέρουσα επένδυση που έχουν ποτέ επιλέξει. Με το υγραέριο το κόστος κίνησης του αυτοκινήτου μειώνεται περίπου στο μισό, με την απόσβεση του κόστους εγκατάστασης του συστήματος να γίνεται σε λιγότερο από ένα χρόνο ή 15.000km.
Οι συνεργάτες μας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι όσον αφορά τον προγραμματισμό του αυτοκινήτου, αφού το σύστημα αυτορυθμίζεται. Στόχος μας, όπως και στόχος τους είναι να βλέπουμε τον πελάτη μόνο στο ετήσιο service και για κανένα άλλο λόγο. To υγραέριο (LPG) θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο με μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με την βενζίνη και το σημαντικότερο, εξασφαλίζει τις ίδιες και καλύτερες επιδόσεις σε ιπποδύναμη, επιτάχυνση και τελική ταχύτητα.

Ερ: Πόσο χρόνο χρειάζεται η τοποθέτηση του συστήματος σε ένα συμβατικό επιβατικό όχημα;
Απ: Στις σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, η τοποθέτηση από το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό διαρκεί μία ημέρα.

Ερ: Τι εγγύηση παρέχεται στο σύστημα υγραεριοκίνησης;
Απ: To LPG TEGH είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο έχει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση από την τοποθέτησή του, χωρίς όριο χιλιομέτρων.

Ερ: Έχετε σχέδια για εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου (CNG) που «έρχεται»;
Απ: Είμαστε αδειοδοτημένοι εγκαταστάτες και υγραερίου αλλά και φυσικού αερίου.
Αυτό το ζήτημα όμως θέλει πολύ συζήτηση.
Το φυσικό αέριο έχει τρία μεγάλα μειονεκτήματα έναντι του υγραερίου.
1. πολύ μικρότερη αυτονομία.
2. μείωση της απόδοσης του κινητήρα τουλάχιστον κατά 20%
3. πολύ μεγαλύτερο κόστος διασκευής. Τάξη μεγέθους τουλάχιστον 1.500,00 ¤ διαφορά.
Η γνώμη μας είναι ότι το CNG σε Ι.Χ αυτοκίνητα είναι ασύμφορο προς το παρόν.

Ερ: LPG…CNG ήρθαν για να μείνουν ή μόδα είναι θα περάσει; Ποια η άποψη σας;
Απ: Τα δύο αυτά εναλλακτικά καύσιμα είναι αρκετά διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η άποψη μου είναι ότι το υγραέριο έχει εδραιωθεί και στην ελληνική αγορά καθώς υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή (πρατήρια καυσίμων, συνεργεία κλπ) και ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Η λύση του LPG συνδυάζει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους εγκατάστασης και συμβατότητας με όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Όσον αφορά το CNG είναι πολύ νωρίς ακόμη να γίνει κάποια εκτίμηση καθώς όσον αφορά τις aftermarket τοποθετήσεις είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο, δεν έχουν γίνει παρά μόνο ελάχιστες και οι οποίες έχουν πολύ μεγάλο κόστος κατασκευής. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο πρατηρίων και ποια θα είναι η αποδοχή από το αγοραστικό κοινό καθώς, αν και υπάρχει ενδιαφέρον, φαίνεται να είναι ακόμα σε θεωρητικό περισσότερο επίπεδο.

Ερ: Πρόσφατα μεταφερθήκατε σε νέο κατάστημα. Ποια είναι γενικότερα τα πλάνα σας για το μέλλον;
Απ: Ο κύριος στόχος μας είναι αυτός που είναι εδώ και πολλά χρόνια: Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες μας τόσο κατά την εγκατάσταση όσο και στο κομμάτι του aftersales χρησιμοποιώντας πάντα επώνυμα, ποιοτικά και αξιόπιστα συστήματα LPG. Με το καινούριο μας κατάστημα θα προσπαθήσουμε σε μια σχετικά «άγονη» περιοχή για το υγραέριο να προωθήσουμε τα οφέλη της αεριοκίνησης σε όλα τα επίπεδα.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι στην περιοχή των Γλυκών Νερών και της Παιανίας έχουμε ξεκινήσει διαδικασία αδειοδότησης μικτών πρατηρίων, ενώ στο Χαλάνδρι έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα. Θέλουμε τον πελάτη μας όσο το δυνατόν πιο ικανοποιημένο και πάνω απΆ όλα να γνωρίζει ότι όσον αφορά το αυτοκίνητό του δεν χρειάζεται να απευθύνεται αλλού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ