Είστε ικανοποιημένοι από τη χρήση LPG

Απόσβεση κόστους εγκατάστασης

Το LPG είναι ασφαλές;

Ευκολία στις μετακινήσεις

Το 93,7% πίνει νερό στο όνομα του LPG

4963 Επισκέψεις στο άρθρο

Το auto Τρίτη οδηγεί τις εξελίξεις και μέσω της ιστοσελίδας www.autotriti.gr διοργάνωσε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με το υγραέριο και το πόσο τελικά είναι ικανοποιημένοι, όσοι προτίμησαν τη σχετική εγκατάσταση στο αυτοκίνητό τους.

 
Με μείωση στο κόστος καυσίμου, που φτάνει το 50%, το υγραέριο ή LPG αν προτιμάτε έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων να μειώσουν τα έξοδα για τις μετακινήσεις τους. Δεν είναι τυχαίο, που η αγορά της εμπορίας και της τοποθέτησης συστημάτων υγραεριοκίνησης γνωρίζει άνθιση και καθημερινά ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων στρέφονται στη λύση της υγραεριοκίνησης, μιας και οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι υψηλές και επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία της έρευνας
Η μεγάλη έρευνα το auto Τρίτη αφορoύσε τόσο αυτούς που έχουν εγκαταστήσει kit υγραερίου στο αυτοκίνητό τους, όσο και αυτούς που δεν έχουν. Ξεκινώντας με αυτούς που έχουν τοποθετήσει σύστημα υγραεριοκίνησης, ιδιαίτερη σημασία έχει πως η συντριπτική πλειοψηφία (93,7%) δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από αυτήν τους την επιλογή.
Ένα σημαντικό επίσης στοιχείο της έρευνας αφορά το ποσοστό της ικανοποίησης που αφορά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, με το 91% να είναι θετικό. Ποσοστό επίσης 79% των κατόχων εκτιμά την διευκόλυνση στις μετακινήσεις, που εξασφαλίζει η διευρυμένη αυτονομία των οχημάτων τους με τη χρήση των δύο καυσίμων (LPG και βενζίνη).
Επιπλέον αυτή η έρευνα καταρρίπτει μια για πάντα το φόβο περί ασφάλειας του υγραερίου μιας και το 100 % που χρησιμοποιούν το LPG δηλώνουν ότι η υγραεριοκίνηση είναι απόλυτα ασφαλής! 

Είστε ικανοποιημένοι από τη χρήση LPG
93,7 % των ερωτηθέντων δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι!

Μέσα στο έτος η απόσβεση
Σημαντική είναι επίσης η πληροφορία πως το 35% έχουν κάνει απόσβεση του κόστους εγκατάστασης σε μόλις 8 μήνες! Η πλειοψηφία πάντως (65%) έχει κάνει απόσβεση μέσα σε ένα χρόνο.
Πάντως από τη συγκεκριμένη έρευνα είναι ξεκάθαρο το γεγονός πως η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού έχει αντιληφθεί πλήρως η οικονομία που προκύπτει από τη χρήση υγραερίου, ένα εναλλακτικό καύσιμο το οποίο είναι κι ασφαλές, γεγονός που αναγνωρίζει σύσσωμο το ποσοστό που μετείχε στην έρευνα και είναι χρήστες LPG. 

Απόσβεση κόστους εγκατάστασης
το 65 % έχει κάνει πλήρη απόσβεση εντός του έτους και το υπόλοιπο 35% μόλις σε 8 μήνες.

Το LPG είναι ασφαλές;
το 100 % που χρησιμοποιούν το LPG δηλώνουν ότι η υγραεριοκίνηση είναι απόλυτα ασφαλής!

Ευκολία στις μετακινήσεις
Το79% απολαμβάνει την διευρυμένη αυτονομία που προσφέρει η χρήση του LPG και της βενζίνης.

Hμερίδα Σωματείου Τεχνικών Αερίων GAS SERVICE: Θετικές προτάσεις
Το Σωματείο Τεχνικών Αερίων Καυσίμων GAS SERVICE, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα "Εξελίξεις στην Αγορά Αεριοκίνησης βάση της Νέας Νομοθεσίας Νομιμοποιήσεων".
Βασικό θέμα της συζήτησης της Ημερίδας, υπήρξε η έκθεση προβληματισμών και αποριών Επαγγελματιών του χώρου πάνω στις απαιτήσεις της Νέας Νομοθεσίας Νομιμοποιήσεων Εγκαταστάσεων Συσκευών Αερίων Καυσίμων, αλλά και τα οφέλη που έχει ή που δεν έχει αυτή η νέα εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνονται πλέον χωρίς κανένα περιορισμό Εγκαταστάσεις από συνεργεία χωρίς Αδεια Τεχνίτη Αερίων Καυσίμων και χωρίς Αδεια Λειτουργίας Συνεργείου Αερίων Καυσίμων, με τη δυνατότητα να μπορούν αυτοί οι κακοί επαγγελματίες να προμηθεύονται τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από τους Εισαγωγείς ή από άλλα Συνεργεία που διαθέτουν τις νόμιμες Αδειες. Με σκοπό την προστασία από ενδεχόμενους κινδύνους, το Σωματείο Τεχνικών Αερίων Καυσίμων GAS SERVICE, αλλά και οι υπόλοιποι Φορείς που συμμετείχαν στην Ημερίδα κατέληξαν στις εξής προτάσεις:
Δημιουργία Πλαφόν Εγκαταστάσεων για κάθε Συνεργείο ή για κάθε Μηχανικό Τεχνίτη Αερίων Καυσίμων.
Ανάρτηση στο επίσημο site του Υπουργείου Μεταφορών των Αδειών Λειτουργίας Συνεργείων Αερίων Καυσίμου, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές που μπορούν να απευθυνθούν.
Απαραίτητη προσθήκη στο σύνολο των Εγγράφων και Παραστατικών για τους Ειδικούς Ελέγχους των οχημάτων στα ΚΤΕΟ των Αδειών Επαγγέλματος και Λειτουργίας Συνεργείου.

Ο 10άλογος της υγραεριοκίνησης
1 Να επιλέγεται για την εγκατάσταση του συστήματος νόμιμο συνεργείο πάντα σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία.
2 Ο κάτοχος του αυτοκινήτου να ενημερώνεται από τον εγκαταστάτη για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υγραεριοκίνησης.
3 Να γίνεται ενημέρωση από τον εγκαταστάτη για τον τρόπο λειτουργίας του LPG. 
4 Ο κάτοχος του αυτοκινήτου να ζητά τη γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας
5 Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου να γνωρίζει τη συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης.
6 Να απαιτεί από το ΚΤΕΟ (μετά την εγκατάσταση του LPG) σχολαστικό Τεχνικό Έλεγχο.
7 Να τηρούνται τα μέτρα και οι οδηγίες ασφαλείας και οι προβλεπόμενοι οπτικοί έλεγχοι.
8 Να γίνεται μέριμνα για την επισκευή πιθανών βλαβών – δυσλειτουργιών.
9 Η δεξαμενή του LPG πληρώνεται στο 80% της συνολικής χωρητικότητάς της.
10 Σε περίπτωση που γίνει αισθητή μυρωδιά LPG να απενεργοποιηθεί άμεσα το σύστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)