Όπως διαπιστώθηκε σε δοκιμές του περιοδικού auto Τρίτη, το eco up! εμφάνισε μια μέση κατανάλωση στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη της τάξης των 2,8 kg/100 χλμ. ή αν προτιμάτε 2,5 ευρώ περίπου ανά 100 χιλιόμετρα.

Το φυσικό αέριο για την κίνηση οχημάτων διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Η ΔΕΠΑ, η εταιρία που προωθεί στην ελληνική αγορά το φυσικό αέριο κίνησης με την ονομασία FISIKON, δημιουργεί την υποδομή.

Το Volkswagen eco up! έχει σχεδόν 300%(!!!) μικρότερο κόστος καυσίμου συγκρινόμενο με τον μέσο όρο της κατηγορίας των μίνι.

Η αυτονομία του Volkswagen eco up! By FISIKON είναι 270 χλμ. με βενζίνη 392 χλμ. με CNG.

VW eco up! By FISIKOΝ: To mini μοντέλο με τη maxi επίδοση!

4283 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά το VW eco up! που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως καύσιμο, μπορεί να καλύψει 392 χλμ. με κόστος μόλις 10 ευρώ και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Μάλιστα σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης και εξίσου χαμηλή κατανάλωση, έχει αυτονομία 660 χλμ. με κόστος μόνο 18,1 ευρώ!

 
Το Volkswagen eco up! έχει σχεδόν 300%(!!!) μικρότερο κόστος καυσίμου συγκρινόμενο με τον μέσο όρο της κατηγορίας των μίνι. Με κόστος βενζίνης 1,6 ευρώ/λτ. ο μέσος όρος των μίνι απαιτεί 7,2 ευρώ/100 χλμ. Το αντίστοιχο κόστος για το eco up! είναι μόλις 2,5 ευρώ. Tο μυστικό της εξαιρετικής του αυτής απόδοσης δεν είναι και τόσο μυστικό, αφού οφείλεται στη χρήση φυσικού αερίου (CNG). Εμφανισιακά το super οικονομικό μίνι μοντέλο της VW δεν διαφοροποιείται από τα συμβατικά αδέλφια του, απλά το δάπεδό του είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενεί τις 2 δεξαμενές στις οποίες αποθηκεύεται υπό υψηλή πίεση το φυσικό αέριο (χωρητικότητα 11 κιλά) χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση του χώρου επιβατών ή των αποσκευών (251 λτ.).

Ο βασιλιάς της οικονομίας
Χωρίς θυσίες στις επιδόσεις, το VW eco up! με φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης καίει λιγότερο ακόμη και από ένα scooter! Και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Όπως διαπιστώθηκε σε δοκιμές του περιοδικού auto Τρίτη, το eco up! εμφάνισε μια μέση κατανάλωση στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη της τάξης των 2,8 kg/100 χλμ. ή αν προτιμάτε 2,5 ευρώ περίπου ανά 100 χιλιόμετρα. Η αυτονομία του ξεπέρασε τα 390 χλμ. Με τη βενζίνη ως καύσιμο κίνησης η κατανάλωση ήταν 3,7 λτ./100 χλμ. και η αυτονομία έφτασε στα 270 χλμ. Να σημειωθεί πως το eco up! λειτουργεί με φυσικό αέριο και πως η χρήση βενζίνης γίνεται αυτόματα μόνο όταν αδειάσουν οι δεξαμενές του CNG, το οποίο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το υγραέριο (LPG). Οι 68 ίπποι του κινητήρα του eco up! εξασφαλίζουν τις επιδόσεις που χρειάζεται το μίνι VW για να κινείται με ευελιξία μέσα στην πόλη, αλλά και για να καλύπτει με άνεση και ασφάλεια μεγαλύτερες αποστάσεις.

Είναι upίθανο
Απόλυτα ασφαλές από κάθε άποψη, το eco up! αποτελεί τη λύση στην κρίση και όχι μόνο. Εξαιρετικά ευέλικτο στην πόλη, πατάει γερά στην εθνική οδό και στρίβει με σιγουριά, έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, ενώ στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών και κατασκευής είναι απλά κορυφαία. Προσιτό, οικονομικό και χωρίς τέλη κυκλοφορίας, το VW eco up! είναι η λύση για την πιο φτηνή μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού CNG
Το φυσικό αέριο για την κίνηση οχημάτων διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Η ΔΕΠΑ, η εταιρία που προωθεί στην ελληνική αγορά το φυσικό αέριο κίνησης με την ονομασία FISIKON, δημιουργεί την υποδομή, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες και υλοποιεί κινήσεις ώστε η χρήση του να είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό οδηγών. Ειδικότερα, η εταιρία -σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ- υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου ανεφοδιασμού. Οι καταναλωτές εντός Αττικής εξυπηρετούνται ήδη από το σταθμό τροφοδότησης στην Ανθούσα -ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση, και εξυπηρετεί ΔΧ και ΙΧ οχήματα. Ο δεύτερος σταθμός στα Ανω Λιόσια εξυπηρετεί λεωφορεία και απορριμματοφόρα, ο τρίτος βρίσκεται στο Δήμο Κηφισιάς, επί της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ πρόσφατα προστέθηκε ένας τέταρτος στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της Ε.Ο. στο ρεύμα προς Λαμία.Αντίστοιχα, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο, εξυπηρετούμενοι από το σταθμό ανεφοδιασμού στο Δήμο Πυλαίας, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Με επιδότηση 2.190 ευρώΗ ΔΕΠΑ -για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων- επιδοτεί την αγορά κάθε eco up! By FISIKON με το ποσό των 2.190 ευρώ, έτσι η τελική τιμή διάθεσης του μοντέλου ξεκινά από τα 10.450 ευρώ.





 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ