Tο υγραέριο είναι το καύσιμο της… κρίσης.

Το στίγμα της αγοράς

14036 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην τακτική μας επικοινωνία με τους επαγγελματίες κάθε κλάδου προϊόντων ή υπηρεσιών της αγοράς αυτοκινήτου, πέρα από τα νέα τους ή τις προσφορές τους, παίρνουμε και το «στίγμα» του πώς βλέπουν την «κατάσταση σήμερα».
Αυτή την βδομάδα μιλήσαμε με τον κλάδο των εγκαταστατών υγραερίου και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, το Υγραέριο «αντιστέκεται» στην κρίση. Μάλιστα, κάποιοι βλέπουν και άνοδο στη δουλειά τους, όπως οι κ. Κοντογουλίδης, Μπίρμπος, Χρυσικόπουλος, Σταθάκος, Σκέντος και Μωραϊτης. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι η τοποθέτηση ενός
kit LPG δεν είναι κάτι το εποχικό, όπως αναφέρει ο κ. Καντερές, (παρότι οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την αγορά), όπως και ότι το LPG ως καύσιμο προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη.
Από την άλλη, σημαντική είναι και η δήλωση του Κ. Μανωλάκη όπου αναφέρει ότι «οι καταναλωτές εκτός από την τιμή τον ρωτούνε και άλλα, όπως ποιο κιτ χρησιμοποιεί».
Στο σημείο αυτό, βέβαια, να πούμε ότι θέλει προσοχή η αγορά, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν κιτ δήθεν ιταλικά. Για παράδειγμα, όπως λέει και ο κ. Θεοδωρακόπουλος κάποιοι μιλάνε για συστήματα άμεσου ψεκασμού, ενώ έχουν μπεκ ηλεκτροβάνας.
Τέλος, καλό είναι ο καταναλωτής να μην κοιτάει μόνο την τιμή του kit γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα άριστο… Μάλιστα, αυτά τα φθηνά κιτ κάνουν κακό στην αγορά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επισκέπτεστε κάποια εγκεκριμένο συνεργείο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)