Το ξέρατε ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να σας γλυτώσει από έξοδα; Ο έγκαιρος έλεγχος, πέραν από την ασφάλεια που μας προσφέρει καθώς επιβεβαιώνει πως οδηγείτε ένα ασφαλές όχημα, μπορεί να σας γλιτώσει απ

Το ξέρατε ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να σας γλυτώσει από έξοδα; Ο έγκαιρος έλεγχος, πέραν από την ασφάλεια που μας προσφέρει καθώς επιβεβαιώνει πως οδηγείτε ένα ασφαλές όχημα, μπορεί να σας γλιτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη.

Τα ΚΤΕΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, αφού η αποστολή τους είναι να επικυρώσουν ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασφαλή.

Τα ΚΤΕΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, αφού η αποστολή τους είναι να επικυρώσουν ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασφαλή.

  • Το ξέρατε ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να σας γλυτώσει από έξοδα; Ο έγκαιρος έλεγχος, πέραν από την ασφάλεια που μας προσφέρει καθώς επιβεβαιώνει πως οδηγείτε ένα ασφαλές όχημα, μπορεί να σας γλιτώσει απ
  • Τα ΚΤΕΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, αφού η αποστολή τους είναι να επικυρώσουν ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασφαλή.

Έλεγχος ΚΤΕΟ: Το ραντεβού σου με την οδική ασφάλεια, κάθε 2 χρόνια

7186 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου σας από ένα ΚΤΕΟ είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού -πέραν των κυρώσεων βάσει κ.ο.κ. (σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια) αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ελέγχου της κατάστασης του οχήματος σας.

AUTOVISION SAKAR
ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ

-βεβαιώνεις πως το αυτοκίνητό σου είναι 100% ασφαλές


Τα ΚΤΕΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, αφού η αποστολή τους είναι να επικυρώσουν ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασφαλή.

Τα ΚΤΕΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, αφού η αποστολή τους είναι να επικυρώσουν ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ασφαλή.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-βρίσκουν την «μικρή» βλάβη ή αστοχία του Συνεργείου
-στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ παρέχουν premium υπηρεσίες εξυπηρέτησης

Κτέο λόγω ευθύνης και ασφάλειας ή λόγω …υποχρέωσης (από τον νόμο); Τι λες;


Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε και εσείς στην διατήρηση της οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η κατάσταση του στόλου των οχημάτων που υπάρχουν σε μια χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Δημόσια Ασφάλεια, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, κινούνται και τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν συνεχή εξέλιξη των συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα τροχαία ατυχήματα, καθώς επίσης και οι συνεχείς έρευνες που έχουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Στο κάθε όχημα προκαλούνται ποικίλες φθορές, οι οποίες επιδιορθώνονται με την περιοδική συντήρηση, που πολλές φορές δεν γίνεται όπως ενδείκνυται από μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών. Τα κενά που δημιουργούνται από την ελλείψεις συντήρησης, έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ. 

Μάλιστα είναι υποχρεωτικός διά νόμου και αν δεν πραγματοποιηθεί επιβάλλεται πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού ή αρχικού τεχνικού ελέγχου.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, σε όσους παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε  ΚΤΕΟ. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου. Σε όσους επιβάλλεται το ανωτέρω πρόστιμο δεν επιβάλλεται το πρόστιμο της παραγράφου 4 του άρθρου 86 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
 

Σε ποιο ΚΤΕΟ θα πας

Η γρήγορη εξυπηρέτηση, η ταχύτητα στον έλεγχο (π.χ. 20-30 λεπτά), ο αξιόπιστος και ποιοτικός έλεγχος και το ευχάριστο, ευγενικό και φιλικό περιβάλλον, είναι τα κύρια στοιχεία που εξετάζουν οι κάτοχοι των οχημάτων κατά την επιλογή ΚΤΕΟ, σε συνδυασμό με την τιμή και την απόσταση.

Εξίσου, σημαντικές είναι οι υπηρεσίες που ενδεχομένως να προσφέρονται επιπλέον του ελέγχου όπως συμβουλές για τη συντήρηση του οχήματος κ.ά. Επίσης καθοριστικά είναι και τα facilities, οι διευκολύνσεις στις εγκαταστάσεις όπως ράμπες, καλαίσθητες και άνετες αίθουσες αναμονής κ.ά., ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κίνητρα, όπως δώρα ή προσφορές, που προσφέρουν αρκετά ΚΤΕΟ.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ