Ο έλεγχος ΚΤΕΟ σε ένα υγραεριοκίνητο όχημα θα πρέπει να γίνει εντός ενός μήνα από την μετατροπή.

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ σε ένα υγραεριοκίνητο όχημα θα πρέπει να γίνει εντός ενός μήνα από την μετατροπή.

LPG και ΚΤΕΟ. Τι θες να ξέρεις

30244 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικός για όλα τα οχήματα, ακόμα και αυτά που καίνε υγραέριο. Αν έχεις και εσύ ένα τέτοιο δες πότε πρέπει να το πας ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείς.

ILEP
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Κοινοποίησέ το »

-Έβαλες LPG kit; Εντός 30 ημερών να γίνει ο έλεγχος
- 7 έγγραφα για αρχικό έλεγχο 
– 4 για επανέλεγχο
- 20-30 λεπτά χρειάζεσαι να περιμένεις στον έλεγχο


Στο παρελθόν πριν από κάθε έλεγχο σε ΚΤΕΟ, υγραεριοκίνητου οχήματος, θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί το όχημα από εξουσιοδοτημένο τεχνίτη εγκατάστασης συστημάτων υγραεριοκίνησης, (το αργότερο 1 μήνα προ του ελέγχου από το ΚΤΕΟ) και να συνοδεύετε από Υπεύθυνη Δήλωση που πιστοποιεί την άριστη κατάσταση του συστήματος, τους τύπους των εξαρτημάτων που το αποτελούν, τους αριθμούς εγκρίσεως τύπου αυτών κ.τ.λ. Τώρα αυτή η εργασία του ελέγχου, (δεν απαιτείται πλέον η Υπεύθυνη Δήλωση παρά μόνον η αρχική) μεταφέρθηκε στα ΚΤΕΟ και προστέθηκαν και κωδικοί παρατηρήσεων των ελλείψεων, ώστε να καταχωρούνται στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται
Ο αρχικός έλεγχος πραγματοποιείται εντός ενός μήνα από την ημέρα μετατροπής του και θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία είναι τα εξής:
  • `Aδεια κυκλοφορίας
  • Ταυτότητα ή δίπλωμα οδηγού που προσκομίζει το όχημα
  • Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε ισχύ (εφόσον το όχημα έχει υποχρέωση)
  • Υπεύθυνη Δήλωση του εγκαταστάτη τεχνικού που προέβη στην μετατροπή
  • Επικυρωμένη φωτοτυπία της ξένης δήλωσης συμμόρφωσης. Αν πρόκειται για καταλυτικό όχημα με αισθητήρα λ, απαιτείται επίσης σχεδιάγραμμα της εγκατάστασης
  • Επικυρωμένη φωτοτυπία της μεταφρασμένης στα Ελληνικά δήλωσης συμμόρφωσης
  • Σε περίπτωση καταλυτικού οχήματος απαιτείται διάγραμμα εγκατάστασης
Επανέλεγχος: πραγματοποιείται στη περίπτωση που το όχημα δεν έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα στάδια ελέγχου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να διορθωθούν οι τυχόν δυσλειτουργίες του και να επανέλθει για τεχνικό έλεγχο
  • `Αδεια κυκλοφορίας (στην οποία να αναγράφεται το υγραέριο ως δεύτερο καύσιμο)
  • Ταυτότητα ή δίπλωμα οδηγού που προσκομίζει το όχημα
  • Προηγούμενο δελτίο ΚΤΕΟ
  • Προηγούμενο δελτίο ΚΤΕΟ (αυτό που αναγράφει τις ελλείψεις που πρέπει να αποκατασταθούν )
Σε ποιο ΚΤΕΟ θα πας
Η γρήγορη εξυπηρέτηση, η ταχύτητα στον έλεγχο (π.χ. 20-30 λεπτά), ο αξιόπιστος και ποιοτικός έλεγχος και το ευχάριστο, ευγενικό και φιλικό περιβάλλον, είναι τα κύρια στοιχεία που εξετάζουν οι κάτοχοι των οχημάτων κατά την επιλογή ΚΤΕΟ, σε συνδυασμό με την τιμή και την απόσταση.

Εξίσου, σημαντικές είναι οι υπηρεσίες που ενδεχομένως να προσφέρονται επιπλέον του ελέγχου όπως συμβουλές για τη συντήρηση του οχήματος κ.ά. Επίσης καθοριστικά είναι και τα facilities, οι διευκολύνσεις στις εγκαταστάσεις όπως ράμπες, καλαίσθητες και άνετες αίθουσες αναμονής κ.ά., ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κίνητρα, όπως δώρα ή προσφορές, που προσφέρουν αρκετά ΚΤΕΟ.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)