«Γυρισμένα» χιλιόμετρα και εκπρόθεσμα οχήματα

Διαβάστηκε από 3127 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/7/2018

Μεγάλοι μπελάδες περιμένουν, από το Φθινόπωρο, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με «πειραγμένους» χιλιομετρητές και όσους δεν έχουν περάσει το όχημα τους από ΚΤΕΟ. Σε ισχύ τα πρόστιμα!

 
Μέχρι τώρα, στα ΚΤΕΟ ο ελεγκτής κατέγραφε την ένδειξη του χιλιομετρητή στο δελτίο τεχνικού ελέγχου, ενώ αν η ένδειξη δεν ήταν συνακόλουθη της προηγούμενης σημείωνε σχετική παρατήρηση.

Με το νέο νόμο πλέον, κατά τον τεχνικό έλεγχο εξετάζεται το ιστορικό των δελτίων τεχνικού ελέγχου, δηλαδή όλα τα δελτία των τελευταίων ετών και όχι μόνο το προηγούμενο.

Εκεί αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανακολουθία στις ενδείξεις χιλιομετρητή, τότε:

1. δεν εκδίδεται βεβαίωση ΚΤΕΟ,
2. σημειώνεται η παρατήρηση Σοβαρή Έλλειψη σε ειδικό κωδικό στο δελτίο ελέγχου
3. υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να διορθώσει τα «γυρισμένα» χιλιόμετρα και να υποβληθεί σε επανέλεγχο εντός 30 ημερών.

Για τη διόρθωση των «γυρισμένων» χιλιομέτρων υπολογίζεται ότι έχουν διανυθεί 1.000 χιλιόμετρα για κάθε μήνα του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ της τελευταίας σωστής ένδειξης και της «πειραγμένης», ήτοι για μία διετία (24x1.000) 24.000 χιλιόμετρα.

Πέραν, όμως, της αποκατάστασης της χιλιομετρικής ένδειξης, θα επιβάλλονται και πρόστιμα στους παραβάτες (εκούσιους και ακούσιους). Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα διοικητικά πρόστιμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Auto Τρίτη, η Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

 Εφαρμογή του νόμου για τα εκπρόθεσμα οχήματα

Από την άλλη πλευρά, Ο νόμος 4530 του 2018 θα επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα σέ όσους δεν έχουν περάσει το όχημα τους από ΚΤΕΟ. Ποιο συγκεκριμένα από 1/10/2018:

Πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού ή αρχικού τεχνικού ελέγχου.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, σε όσους παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε  ΚΤΕΟ. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου. Σε όσους επιβάλλεται το ανωτέρω πρόστιμο δεν επιβάλλεται το πρόστιμο της παραγράφου 4 του άρθρου 86 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Tags: ΚΤΕΟ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • ΝΑΝΟΥΣΗΣ Μιχαηλ

  Αργει τραγικα το "κρατος μας", (αντιθετα με τα ευνομουμενα κρατη),στον εντοπισμο και επιβολη ποινων στους κατοχους οχηματων χωρις ΚΤΕΟ,Ασφαλιστηριο,τελη κυκλοφοριας κλπ.Ειναι επισης αδικο σε οχημα που δεν περασε μια φορα ΚΤΕΟ και σε οχημα που δεν περασε πολλες φορες,να επιβαλλεται το ιδιο χρηματικο προστιμο.

   
 • loukia

  ...έχουμε ανθρώπους που είτε έχουν περισσότερα οχήματα του ενός, είτε δεν κάνουν για προσωπικούς λόγους χιλιόμετρα, κ.τ.λ. Επίσης ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.- ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ.-

   

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

 • Αξιοπιστία και υπευθυνότητα

  Ι.ΚΤΕΟ ecoCHECK: Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε κεντρικό σημείο που εξυπηρετεί ΟΛΗ την Αττική, εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ υπηρεσίες! Απολαύστε το άνετο και φιλόξενο περιβάλλον, κάνοντας το ΚΤΕΟ μια ευχάριστη διαδικασία!
   2104834333 Περισσότερα
 • Ειδική έκπτωση στον έλεγχο ΚΤΕΟ

  Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ:  Δυο υπερσύγχρονα κέντρα ελέγχου, σε κομβικά σημεία για εύκολη πρόσβαση από όλη την Αττική. Αμεση εξυπηρέτηση! Κορυφαίες υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου! Ασφαλής οδήγησης σε προνομιακή τιμή!
   2111027000 Περισσότερα
 • Κορυφαίος τεχνικός έλεγχος

  Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Checkpoint:  Υπερσύγχρονος χώρος τεχνικού ελέγχου επαγγελματικών και προσωπικών οχημάτων  σε σημείο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Εύκολη πρόσβαση και υποδειγματική εξυπηρέτηση. Αψογα εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας.
   2105584205 Περισσότερα
 • Αριστος έλεγχος ΚΤΕΟ

  Στα 2 καταστήματα της Auto Moto Kteo θα βρείτε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εφοδιασμένες με σύγχρονα, πιστοποιημένα με ISO, μηχανήματα για ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία κατά τους ελέγχους. Αξιόπιστη και γρήγορη εξυπηρέτηση σε ανταγωνιστικές τιμές.
   2102838960 Περισσότερα
 • Ταχύτατοι έλεγχοι ΚΤΕΟ

  ΚΤΕΟ ΘΡΙΑΣΙΟΥ: έμπειρο προσωπικό – μηχανήματα εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αξιοπιστία, επαγγελματισμός και γρήγορη εξυπηρέτηση.  Δωρεάν υπηρεσία έκδοσης e-παραβόλου.
   2105553268 Περισσότερα
 • Ταχύτατοι και λεπτομερείς έλεγχοι

  Autopass: έλεγχος ΚΤΕΟ που προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια σε όλες τις μετακινήσεις! Πλήρως εξοπλισμένη μονάδα, υπερσύγχρονος εξοπλισμός, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, κορυφαίος επαγγελματισμός.
   2103417777 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός