ΚΤΕΟ: Kανένα πρόστιμο λόγω απουσίας στο εξωτερικό

3131 Επισκέψεις στο άρθρο

Εάν οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ λόγω απουσίας στο εξωτερικό, με τα κατάλληλα αποδεικτικά, μπορούν να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Νέα εγκύκλιο που προβλέπει την εξαίρεση υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους για τον Τεχνικό Έλεγχο, στους ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ λόγω απουσίας στο εξωτερικό φέρνει ουφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Kοινοποίησε το »


Συγκεκριμένα, εάν ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματός για τον Τεχνικό Έλεγχο βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημέδαπης ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Όπως τονίζεται, τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (με ταξιδιωτικά έγγραφα) αποδεικνύει την παραμονή του στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα του βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισής του από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας.

Kοινοποίησε το »

Tags: ΚΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ψάξε ανά κατηγορία
Κατάσταση
Μάρκα
Τιμή από
Τιμή έως