ΚΤΕΟ: Ο ρόλος τους στην οδική ασφάλεια

Διαβάστηκε από 1793 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/5/2019

Η κύρια αποστολή των ΚΤΕΟ είναι να επικυρώσει ότι το αυτοκίνητο σου είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

 
¶λλωστε η καλή κατάσταση του στόλου των οχημάτων που υπάρχουν σε μια χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Δημόσια Ασφάλεια, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.  Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, κινείται και το τελευταίος νόμος, που αποδεικνύει ότι ο ρόλος των ΚΤΕΟ όσον αφορά την οδική ασφάλεια, γίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός. Επιπλέον με το νέο νόμο, γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι η διέλευση-έλεγχος των αυτοκινήτων, είναι μία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διαδικασία. Στο κάθε όχημα προκαλούνται ποικίλες φθορές, οι οποίες επιδιορθώνονται με την περιοδική συντήρηση, που πολλές φορές δεν γίνεται όπως ενδείκνυται από μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών. Τα κενά που δημιουργούνται από την ελλείψεις συντήρησης, έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ.

Ο έλεγχος πριν από το ταξίδι σώζει ζωές

Οι ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό, αρκετοί θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, πραγματοποιώντας κατά περίπτωση πολλά χιλιόμετρα. Έτσι, πριν την αναχώρηση σου, μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα πλήρη ή μερικό έλεγχο στα σημεία που θέλεις, σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ, στην περίπτωση που δεν επιθυμείς να επισκεφτείς κάποιο συνεργείο. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιείς τυχόν κινδύνους, ενώ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι η οικογένεια ταξιδεύει με ασφάλεια. 

 Μπορείς να ελέγξεις και τις επισκευές του συνεργείου

Αν δεν εμπιστεύεσαι τις επισκευές που έκανε στο αυτοκίνητο σου το συνεργείο, ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ  μπορεί να ελέγξει αν αυτές είναι σωστές και προπάντων αποτελεσματικές . Ο έλεγχος μπορεί να αφορά στην τοποθέτηση νέων αναρτήσεων, στην επισκευή των φρένων κτλ. 

Έλεγχος μεταχειρισμένου

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για αγορά, τυχαίνει να έχουμε αμφιβολίες για την πραγματική του κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική λύση είναι η συμβολή εξειδικευμένου τεχνικού. Ωστόσο, αντί να επισκεφτείτε κάποιο συνεργείο εξουσιοδοτημένο ή μη, τώρα, σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσετε σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ. 
 
 

Tags: ΚΤΕΟ
 

ΚΤΕΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός