Κτέο λόγω ευθύνης και ασφάλειας ή λόγω …υποχρέωσης (από τον νόμο); Τι λες;

Κτέο λόγω ευθύνης και ασφάλειας ή λόγω …υποχρέωσης (από τον νόμο); Τι λες;

Περνάς ΚΤΕΟ, γλιτώνεις έξοδα!

16074 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/9/2022

Το ξέρατε ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να σας γλυτώσει από έξοδα; Ο έγκαιρος έλεγχος, πέραν από την ασφάλεια που μας προσφέρει καθώς επιβεβαιώνει πως οδηγείτε ένα ασφαλές όχημα, μπορεί να σας γλιτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΒΙΓΚΑΣ ΑΝΤ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΣΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - SAOULIS SERVICE

Κοινωνική υπευθυνότητα ο έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ (όχι λόγω προστίμου)

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


-βεβαιώνεις πως το αυτοκίνητό σου είναι 100% ασφαλές
-βρίσκουν την «μικρή» βλάβη ή αστοχία του Συνεργείου
-στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ παρέχουν premium υπηρεσίες εξυπηρέτησης

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να φανερώσει έγκαιρα μία μικρή βλάβη, πριν εξελιχθεί σε μεγάλη και ακριβή

O υποχρεωτικός- έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας γλιτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη (η οποία στη συνέχεια να εξελιχθεί σε μεγάλη και εξαιρετικά ακριβή.

Είναι γεγονός πως, στις οικονομικές συγκυρίες που ζούμε, κάθε ευρώ, συνυπολογίζεται πριν από κάθε μας ενέργεια. Και για το λόγο αυτό λοιπόν, ο –υποχρεωτικός- έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας γλιτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη (η οποία στη συνέχεια να εξελιχθεί σε πραγματικό και κοστοβόρο πονοκέφαλο).

Φυσικά ο έγκαιρος έλεγχος, πέραν από την ασφάλεια που μας προσφέρει καθώς επιβεβαιώνει πως οδηγούμε ένα αξιόπιστο όχημα «εκεί έξω», μας «προστατεύει» και από την αναμενόμενη εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας (και τα οδυνηρά πρόστιμα που προβλέπονται για όσους δεν έχουν να δείξουν το απαραίτητο έγγραφο).

Στις μέρες μας η λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα, παρέχοντας στο κοινό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Πέρα από τους απαραίτητους (βάση νομοθεσίας) τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, τα Ι.ΚΤΕΟ παρέχουν και μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες, που θα δούμε παρακάτω . Αλλά ας δούμε πρώτα όλα τα βασικά.

 
Ποια είναι αναλυτικά τα βήματα του οπτικού ελέγχου.

Σε κάθε περιοδικό τεχνικό έλεγχο, οι τεχνικοί οφείλουν και πρέπει να ελέγχουν το σύνολο των μερών του αυτοκινήτου. Σε γενικές γραμμές:
 1. Η πρώτη δουλειά του τεχνικού συνήθως αφορά στον απαραίτητο, εξωτερικό οπτικό έλεγχο του οχήματος για οξειδώσεις και χτυπήματα που αναδεικνύει και τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά, ελέγχεται αν το αυτοκίνητο διαθέτει τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο.
 2. Ακολουθεί ο έλεγχος των ελαστικών. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο σημαντικότερος μηχανισμός ασφάλειας σε ένα όχημα είναι τα φρένα. Η άποψη αυτή είναι σωστή αλλά τι θα ήταν όμως τα φρένα χωρίς καλά ελαστικά; Τα ελαστικά είναι η μοναδική επαφή του οχήματος με το δρόμο. Είναι αυτά τα οποία μεταφέρουν την κίνηση του οχήματος, αποσβένουν πριν από την ανάρτηση τους κραδασμούς διαβάζοντας και την παραμικρή ανωμαλία του εδάφους και είναι αυτά τα οποία αποτυπώνουν την οδική συμπεριφορά του οχήματος στο δρόμο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο κρίσιμη και απαραίτητη είναι η καλή τους κατάσταση και η διατήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας τους.
 3. Στο επόμενο βήμα, ελέγχεται οπτικά ο κινητήρας και ο αριθμός πλαισίου που φέρουν όλα τα αυτοκίνητα. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο γίνεται έλεγχος για την ταυτότητα του αυτοκινήτου και αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα παραπάνω σημεία.
 4. Η μέτρηση των εκπεμπόμενων ρύπων είναι ένα από τα βασικά σημεία της διαδικασίας και αν απαιτείται, εκδίδεται Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.
 5. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι μετρήσεις των αμορτισέρ, η σύγκλιση και απόκλιση του διευθυντηρίου άξονα, το σύστημα αναρτήσεων, όπως και η απόδοση των φρένων και του χειρόφρενου. Τέλος, η σύγκλιση/απόκλιση των τροχών μετριέται και στον πίσω άξονα.
 6. Μέτρηση των φώτων
 7.  Έλεγχος του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια ειδικής ράμπας.
Είναι σημαντικό να ελέγχετε το αυτοκίνητο πριν από αναχώρηση σε ταξίδι και μετά από επιδιορθώσεις συνεργείου.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα στα ΚΤΕΟ να πραγματοποιηθεί έλεγχος πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι που μπορεί να πραγματοποιήσετε, ώστε να κάνετε απροβλημάτιστα όσα χιλιόμετρα επιθυμείτε. Έτσι, πριν την αναχώρηση σας για τον αγαπημένο σας προορισμό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα πλήρη ή μερικό έλεγχο στα σημεία που θέλετε, σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ, στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επισκεφτείτε κάποιο συνεργείο. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιείτε τυχόν κινδύνους, ενώ έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι η οικογένεια ταξιδεύει με ασφάλεια.

Αν έχουν προηγηθεί εργασίες συντήρησης-επισκευής του αυτοκινήτου σας σε κάποιο συνεργείο, μπορείτε να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα τους επισκεπτόμενοι κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Ο έλεγχος μπορεί να αφορά στην τοποθέτηση νέων αναρτήσεων, στην επισκευή των φρένων κτλ.

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και έλεγχος από τρίτους.

Μπορείτε να το περάσετε "Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο" και να μάθετε ακριβώς πού είναι ταλαιπωρημένο το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει.

Το όχημα μπορεί να το προσκομίσει οποιοσδήποτε. Δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του είναι κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της υπογραφής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Tags: ΚΤΕΟ
 • Rainmaker 13

  Δε γλιτωνεις λεφτα και ομως και εχω δικα μου παραδειγματα που θα τα παραθεσω . 1. NISSAN PRIMERA 1.6 P12 , στο ΚΤΕΟ μου βγαζουν προβλημα με την αντιστρεπτικη , το παω στο δικο μου το μαστορα το ελεγχει εξονυχιστικα και δε βρισκει τιποτα , αν δε τον εμπιστευομουνα δε θα εχανα λεφτα αλλαζοντας μου αυτα που μου ειπαν . 2. MITSUBISHI L200 2,5 TD 4x4 (του κολλητου το πηγα ΕΓΩ) , χωρις λαστιχα και με αμορτισερ που ειχαν τα λαδια απ'εξω περασε χωρις καν να γραφουν δευτερευουσες το λιγοτερο ελλειψεις . Και ποσα ακομα δε γνωριζουμε , οποτε που ειναι η εξεικονομηση ;

 • loukia

  ...παλιότερα λέγαν... πάρα πολλοί ότι 'ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ' των κ.τ.ε.ο. λες και οι ίδιοι δεν φταίγαν... τώρα λένε... πάρα πολλοί πως 'ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ' των κ.τ.ε.ο. ... οι καιροί αλλάζουν τελικά ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

 • AUTOVISION

  AUTOVISION

  Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
   10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΥΜΠΗ ΑΦOI SERVICE LPG ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

  ΚΟΥΜΠΗ ΑΦOI SERVICE LPG ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

  Το Γενικό Ηλεκτρολογείο - Συνεργείο αυτοκινήτων ΣΤΕΛΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ έιναι μία σύγχρονη επιχείρηση που εδρεύει στην περιοχή Μαρκοπούλου Μεσογαίας και δραστηριοποιείται στην επισκευή και συντήρηση επιβατικών οχημάτων.
   6907828934 2299025246 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ