Η νέα γενιά του Audi TT διαθέτει δυναμικότερο σχεδιασμό -με «κοφτερές» γραμμές- καινούργια μάσκα μπροστά, νέους προβολείς με φώτα ημέρας LED.

Όσον αφορά την έκδοση TTS, εκεί θα δούμε το 2λιτρο TFSI να αποδίδει 310 ίππους και 380 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το coupe στην εν λόγω έκδοση να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ.

Το νέο Audi TT εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TFSI κινητήρα που αποδίδει 230 ίππους και 370 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μπροστινή κίνηση.

Στο εσωτερικό του νέου Audi TT διακρίνουμε μια hi-tech εικόνα με πολλά gadgets, ενώ κυριαρχεί ο νέος πλήρως ψηφιακός, πίνακας οργάνων.

«Αποκάλυψη» για το νέο Audi TT

13.929 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/3/2014

Δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου Audi TT, που διαθέτει πιο επιθετικό design και hi-tech εσωτερικό σε σχέση με το υπάρχον, ενώ φέρει 2λιτρο μοτέρ, το οποίο στην έκδοση TTS θα αποδίδει 310 ίππους.

 
Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του νέου γερμανικού coupe, εν όψει της επίσημης παρουσίασής του στη Γενεύη. Ειδικότερα, η νέα γενιά του Audi TT διαθέτει δυναμικότερο σχεδιασμό -με «κοφτερές» γραμμές- καινούργια μάσκα μπροστά, νέους προβολείς με φώτα ημέρας LED. Το μοντέλο πατά στην πλατφόρμα MQB του ομίλου και λόγω της χρήσης αλουμινίου έχει χαμηλότερο βάρος (ζυγίζει 1.230 κιλά) και είναι 50 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το απερχόμενο coupe.

Στο εσωτερικό του νέου Audi TT διακρίνουμε μια hi-tech εικόνα με πολλά gadgets, ενώ κυριαρχεί ο νέος πλήρως ψηφιακός, πίνακας οργάνων, αντικαθιστώντας -εν πολλοίς- το σύστημα MMI της κεντρικής κονσόλας, το οποίο έγινε πιο απλό και με 2 λιγότερα buttons. Επιπλέον, ο νέος πίνακας αποτελείται από μια οθόνη 12,3 ιντσών TFT που θα προβάλλει όλες τις ενδείξεις και χρήσιμες πληροφορίες για τον οδηγό, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Μηχανικά τώρα, το νέο Audi TT εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TFSI κινητήρα που αποδίδει 230 ίππους και 370 Nm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μπροστινή κίνηση ή εναλλακτικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων S tronic διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. Επίσης, θα είναι διαθέσιμος ένας 2λιτρος TDI προδιαγραφών Euro 6 με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων (δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί οι αποδόσεις του). Όσον αφορά την έκδοση TTS, εκεί θα δούμε το 2λιτρο TFSI να αποδίδει 310 ίππους και 380 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το γερμανικό coupe στην εν λόγω έκδοση να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. και να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα τελική με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας.

Τέλος, το λανσάρισμα του νέου Audi TT αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2014.