Η Toyota εξέτασε εργαστηριακά τις επιπτώσεις από την κατάποση του νερού που βγαίνει από την εξάτμιση του Mirai και βρήκε πως περιέχει λιγότερες οργανικές προσμίξεις από το γάλα.

Το Mirai εκπέμπει νερό καθαρότερο από γάλα

3.468 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2014

Σύμφωνα με αναλύσεις που έκανε η Toyota, το νέρο που βγαίνει από την εξάτμιση του νέου Mirai υδρογόνου, είναι πιο ασφαλές να το πιεις από ότι είναι το γάλα, αλλά σπεύδει να μας αποτρέψει από κάτι τέτοιο.

 
Ο Seiji Mizuno, ένας από τους μηχανικούς που ενεπλάκησαν στη δημιουργία του Toyota Mirai, αποκάλυψε πως το νερό που βγαίνει από την εξάτμιση του μοντέλου υδρογόνου είναι πιο ασφαλές να το πιείς από ότι το γάλα. Η πλάκα είναι πως δεν υπερβάλει, καθώς η ιαπωνική εταιρεία εξέτασε εργαστηριακά τις επιπτώσεις από την κατάποση του εν λόγω νερού και βρήκε πως περιέχει λιγότερες οργανικές προσμίξεις από το γάλα.

Σε κάθε περίπτωση, η Toyota συνιστά να μην πιει κάποιος αυτό το νερό, καθώς αποτελεί το προϊόν που προκύπτει από την απορρόφηση οξυγόνου από την ατμόσφαιρα, το οποίο ενώνεται με το υδρογόνο που υπάρχει στο ντεπόζιτο. Ο κος Mizuno είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η ποιότητα του αέρα». Οπότε ισχύει το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν: Μην το πιείτε, λουστείτε…