Η νέα γενιά 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και 
πετρελαίου διαθέτει 
πρωτοποριακή 
αρχιτεκτονική για 
ευελιξία στην τοποθέτηση 
και την απόδοση.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα γενιά 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου διαθέτει πρωτοποριακή αρχιτεκτονική για ευελιξία στην τοποθέτηση και την απόδοση.

BMW: Efficient Dynamics

(4/9/2012)

Ο όμιλος BMW έχει θέσει ως θεμέλιο λίθο των εξελίξεων στα μοντέλα του την στρατηγική EfficientDynamics, την οποία θεωρεί το πιο αποδοτικό μέσο για μια αυτοκίνηση με οικονομία στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, χωρίς όμως εκπτώσεις στις επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW έχει καταφέρει μέσα σε 13 χρόνια, να μειώσει κατά 30% το μέσο όρο εκπομπών C02, το μεγαλύτερο ποσοστό σε premium κατασκευαστή.


Η «δίαιτα» του Efficient Dynamics σημαίνει, μεταξύ άλλων, τμήματα που, κάτω από το ανθρακονηματικό κέλυφος, έχουν κυψελωτό χαρτόνι.

Η «δίαιτα» του Efficient Dynamics σημαίνει, μεταξύ άλλων, τμήματα που, κάτω από το ανθρακονηματικό κέλυφος, έχουν κυψελωτό χαρτόνι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Με βάση ένα μονοκύλινδρο πρότυπο περίπου 500 κ.εκ με τεχνολογία Twin Power Turbo, η BMW ετοιμάζει μια εντελώς νέα γενιά 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων σε σειρά κινητήρων βενζίνης, αλλά και πετρελαίου. Ο πρότυπος κύλινδρος διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως σύστημα Valvetronic (καταργεί την πεταλούδα γκαζιού όπως είναι γνωστό και βασίζεται στο μεταβλητό βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής), άμεσο ψεκασμό με μπεκ, υπερτροφοδότηση, VANOS (σύστημα διπλού μεταβλητού χρονισμού) και ελαχιστοποιημένες τριβές. Στους diesel θα υπάρχει 3η γενιάς σύστημα ψεκασμού common rail και τουρμπίνα με φτερωτή μεταβλητής γεωμετρίας.Σημαντικό μέρος της στρατηγικής EfficientDynamics είναι ο περιορισμός του βάρους. Το αλουμίνιο, το μαγνήσιο και τα ανθρακονήματα είναι τα ελαφρά υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα σύγχρονα μοντέλα της φίρμας, ενώ εξελίσσονται νέα υλικά.

Mercedes
test center