Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Η νέα γενιά 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου διαθέτει πρωτοποριακή αρχιτεκτονική για ευελιξία στην τοποθέτηση και την απόδοση.

Η «δίαιτα» του Efficient Dynamics σημαίνει, μεταξύ άλλων, τμήματα που, κάτω από το ανθρακονηματικό κέλυφος, έχουν κυψελωτό χαρτόνι.

BMW: Efficient Dynamics

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/9/2012

Ο όμιλος BMW έχει θέσει ως θεμέλιο λίθο των εξελίξεων στα μοντέλα του την στρατηγική EfficientDynamics, την οποία θεωρεί το πιο αποδοτικό μέσο για μια αυτοκίνηση με οικονομία στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, χωρίς όμως εκπτώσεις στις επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW έχει καταφέρει μέσα σε 13 χρόνια, να μειώσει κατά 30% το μέσο όρο εκπομπών C02, το μεγαλύτερο ποσοστό σε premium κατασκευαστή. Με βάση ένα μονοκύλινδρο πρότυπο περίπου 500 κ.εκ με τεχνολογία Twin Power Turbo, η BMW ετοιμάζει μια εντελώς νέα γενιά 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων σε σειρά κινητήρων βενζίνης, αλλά και πετρελαίου. Ο πρότυπος κύλινδρος διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως σύστημα Valvetronic (καταργεί την πεταλούδα γκαζιού όπως είναι γνωστό και βασίζεται στο μεταβλητό βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής), άμεσο ψεκασμό με μπεκ, υπερτροφοδότηση, VANOS (σύστημα διπλού μεταβλητού χρονισμού) και ελαχιστοποιημένες τριβές. Στους diesel θα υπάρχει 3η γενιάς σύστημα ψεκασμού common rail και τουρμπίνα με φτερωτή μεταβλητής γεωμετρίας. Σημαντικό μέρος της στρατηγικής EfficientDynamics είναι ο περιορισμός του βάρους. Το αλουμίνιο, το μαγνήσιο και τα ανθρακονήματα είναι τα ελαφρά υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα σύγχρονα μοντέλα της φίρμας, ενώ εξελίσσονται νέα υλικά.