Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

H Ford αποφάσισε το νέο της Focus να διαθέτει το νέο πρωτοποριακό 3κύλινδρο κινητήρα Ecoboost. Το επόμενο μοντέλο της φίρμας που θα φέρει αυτόν τον κινητήρα είναι το μικρό B-Max.

O ριζοσπαστικός κινητήρας της Ford διαθέτει υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό και είναι διαθέσιμος με δυο διαφορετικές αποδόσεις των 100 και 125 ίππων.

Ford: 1,0 EcoΒoost

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/9/2012

Η Ford «έριξε» στην αγοραστική αρένα το νέο 1.000άρη EcoBoost κινητήρα. Πρόκειται για ένα 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Dunton της Βρετανίας και δημιουργήθηκε με γνώμονα να προσφέρει καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές CO2. Αυτός ο κινητήρας διαθέτει ειδικά τοποθετημένο εκκεντροφόρο για μείωση κατανάλωσης και κραδασμών, διπλό σύστημα ψύξης που επιτρέπει στο μπλοκ του κινητήρα να ζεσταίνεται πιο γρήγορα από την κυλινδροκεφαλή χαρακτηριστικό το οποίο συνεισφέρει στη μείωση της κατανάλωσης, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Εκτεταμένη εξέλιξη έχει πραγματοποιηθεί και στο σύστημα εξαγωγής που ξεκινά σχεδόν μέσα από τον κύλινδρο. Αυτό μειώνει τη θερμοκρασία των αερίων εξάτμισης, επιτρέποντας στον κινητήρα να δουλεύει σε μεγαλύτερο εύρος στροφών με ιδανική αναλογία μείγματος αέρα/καυσίμου. Επιπλέον στον νέο EceBoost ενσωματώνεται ο ψεκασμός άμεσα στον κύλινδρο, ενώ διαθέτει και διπλό ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου το γνωστό μας Ti-VCT, πλεονεκτήματα, τα οποία τα έχουμε συναντήσει στους EcoBoost κινητήρες της φίρμας.