Το EcoSport χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, ευελιξία, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα.

Το EcoSport χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, ευελιξία, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα.

Ford EcoSport

(27/9/2012)

Η Ford αποκάλυψε στο Παρίσι το νέο μικρό crossover μοντέλο της, το έλο της, το Ecosport, το οποίο εφοδιάζεται τον νέο και οικονομικό κινητήρα των 1,0 λτ Ecoboost.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το EcoSport βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα Β της Ford και συνδυάζει πρακτικότητα μικρού αυτοκινήτου -το μήκος του θα είναι 4,24 μέτρα- με την ευελιξία, ευρυχωρία, προσαρμοστικότητα και το στυλ ενός SUV. Το EcoSport είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο της φίρμας που θα εξελιχθεί αποκλειστικά στη Ν. Αμερική. Η μονάδα αυτή της Ford ιδρύθηκε το 2003 στη Βραζιλία και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 700,000 οχήματα στην περιοχή. Το πολύ ξεχωριστό και αεροδυναμικό EcoSport διαθέτει μεγάλη εμπρός μάσκα, λεπτούς προβολείς και προστατευτικά στα μαρσπιέ και τους προφυλακτήρες. Εφοδιάζεται με σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC, που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και να επιλέγουν μουσική από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB.

Το EcoSport προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού μεταξύ των οποίων ABS, Electronic Stability Program, και Hill Launch Assist. Το νέο Ford EcoSport θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη τους επόμενους 18 μήνες, ενώ η γκάμα SUV της εταιρείας σύντομα θα υποδεχτεί το νέο Kuga. Το Edge, ένα μεγαλύτερο και πιο premium όχημα που είναι ήδη δημοφιλές στη Β. Αμερική, αναμένεται να ολοκληρώσει την οικογένεια με την κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η αξιοποίηση του βραβευμένου κινητήρα EcoBoost 1.0, με απόδοση 100 και 125 ίππων αντίστοιχα, που εφοδιάζει όλα τα σημαντικά μοντέλα της μάρκας. Επίσης, θα υπάρχουν προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, για να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των υποψήφιων πελατών.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN