Το νέο Renault Clio είναι πιο όμορφο και ολοκληρωμένο από ποτέ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Renault Clio είναι πιο όμορφο και ολοκληρωμένο από ποτέ.

Renault Clio

(27/9/2012)

Το, τέταρτης γενιάς, Renault Clio βασίζεται στην πλατφόρμα Β του ομίλου Renault-Nissan και σχεδιαστικά παρουσιάζεται άκρως ενδιαφέρον. Είναι μακράν το πιο όμορφο Clio μέχρι τώρα, έχει επιρροές από το πρωτότυπο DeZir και φυσικά βαδίζει το δρόμο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που φέρνει ο αρχισχεδιαστής Λόρενς Βαν ντερ ¶κερ. Σε σχέση με πριν, απέκτησε ένα πιο σφηνοειδές σχήμα που τονίζει το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα του συναντούμε τη νέα μάσκα των μοντέλων της Renault, η οποία θα φιλοξενεί και τους LED προβολείς ημέρας ανάμεσα στη γρίλια. Χάρη στην τοποθέτηση των χειρολαβών για τις πίσω πόρτες μέσα στην κολόνα της οροφής, το νέο Clio δείχνει σαν 3θυρο, αλλά το νέο γαλλικό μικρό θα διατεθεί αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα.

Το νέο Clio είναι το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας στο οποίο κάνει πρεμιέρα ο ολοκαίνουργιος, 3κύλινδρος 0,9 TCe turbo βενζινοκινητήρας των 90 ίππων, με μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ. Αυτός ο κινητήρας, που προσφέρει 135 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ., αντικαθιστά τον 1,2 Tce των 100 ίππων. Αργότερα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, θα κυκλοφορήσει και η έκδοση TCe 120, με το νέο, άμεσου ψεκασμού 1,2 turbo, απόδοσης 120 PS και 190 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας θα συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

&&&&


Στην Ελληνική αγορά θα το δούμε πριν από τα τέλη του έτους.

Στην Ελληνική αγορά θα το δούμε πριν από τα τέλη του έτους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Διαθέσιμος θα είναι επίσης ο 1,5 dCi πετρελαιοκινητήρας των 90 ίππων με κορυφαία κατανάλωση (3,2 λτ./100 χλμ.) και πολύ χαμηλούς ρύπους (83 γρ./χλμ.). Στο νέο Clio θα υπάρχει λειτουργία ECO που θα διευκολύνει τον οδηγό, με το πάτημα του σχετικού διακόπτη, να διαμορφώνει ανάλογα την απόδοση του κινητήρα, επιτρέποντας τη μείωση της κατανάλωσης έως 10%. Σε αυτό αποσκοπεί και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου με ένδειξη αλλαγής σχέσης στο κιβώτιο και αλλαγή χρωμάτων (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί) ανάλογα με το στιλ οδήγησης.

&&&&Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, έκδηλος είναι ο μοντέρνος διάκοσμος και η προσπάθεια για ένα νεανικό στιλ. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο εσωτερικό είναι η ανεξάρτητη κεντρική κονσόλα, που χρωματίζεται διαφορετικά από το υπόλοιπο ταμπλό, ενώ ιδιαίτερα μοντέρνα είναι και η σχεδίαση του πίνακα οργάνων, που διαθέτει ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις. Ψηλά στην κεντρική κονσόλα, πάνω και από τους αεραγωγούς, δεσπόζει η μεγάλη (7 ιντσών) οθόνη αφής. Αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού πακέτου R-Link και ελέγχεται και μέσω φωνητικών εντολών. Μάλιστα, η κεντρική σελίδα μπορεί να διαμορφωθεί από το χρήστη της. Σε αυτήν απεικονίζεται το σύστημα πλοήγησης της TomTom, αλλά και οι λειτουργίες ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου. Το πρόγραμμα Driving eco² αναλύει τον τρόπο οδήγησης και παρέχει συμβουλές για μείωση της κατανάλωσης.

NEO PROACE
NISSAN