Ιδιαίτερα δυναμικό οπτικά το νέο Seat Leon.

Ιδιαίτερα δυναμικό οπτικά το νέο Seat Leon.

Seat Leon

(27/9/2012)

Μετά από 7 χρόνια παρουσίας για το μικρομεσαίο Seat Leon ήρθε η ώρα της οριστικής αλλαγής. Και η ισπανική εταιρεία, που ανήκει στο Group της VW, κάνει full χρήση του δικαιώματος που έχει πάνω στις νέες τεχνολογίες του ομίλου, παρουσιάζοντας ένα, εξ ολοκλήρου, νέο μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η υπογραφή του Ισπανού αρχισχεδιαστή της SEAT, Alejandro Mesonero- Romanos, δεν μπορεί να κρύψει τη διάθεση για «τσαχπινιά» στο σχεδιασμό του νέου μοντέλου. Το οποίο είναι βασισμένο στη νέα, πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, MQB, που έχουμε ήδη συναντήσει στο νέο Audi A3, ενώ πάνω της βασίζεται και το επερχόμενο VW Golf 7ης γενιάς. Αυτή η νέα πλατφόρμα έχει επιτρέψει ένα πιο compact αμάξωμα από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου (5 εκ. πιο κοντό – 4,26 μ. επί συνόλου), αλλά με μεταξόνιο πιο μεγάλο κατά 6 εκατοστά. Αποτέλεσμα είναι κοντοί πρόβολοι και μεγαλύτερος εσωτερικό χώρος. Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον κινούν τα LED στα εμπρόσθια και πίσω φώτα, αλλά και οι ακμές περιφερειακά του αμαξώματος που του δίνουν χαρακτήρα και ενισχύουν το «παιχνίδι» με το φως και τα χρώματα.

&&&&Η γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου του νέου Leon ξεκινάει από τα 1,2 και φτάνει τα 2,0 λίτρα, όλα τα μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού με turbo, ενώ, κατά μέσον όρο, έχει επιτευχθεί περιορισμός της μέσης κατανάλωσης κατά 22%. Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση, βασίζεται στον νέο 1,6 TDI των 105 ίππων, που, με τη βοήθεια του Start&Stop αλλά και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (της έκδοσης Ecomotive) καταναλώνει 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει μόλις 99 γρ./χλμ. Από τις αρχές του 2013, τη γκάμα θα συμπληρώσουν δύο εκδόσεις του 1,2 TSI με 86 και 105 ίππους, ο 1,4 TSI με 122 ίππους και ο κορυφαίος 1,8 TSI με 180 ίππους. Παράλληλα, η diesel γκάμα θα συμπληρωθεί από τον 1,6 TDI των 90 ίππων και το νέο 2,0 TDI με 184 ίππους και 380 Nm ροπής. Ανάλογα με την έκδοση, οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5-6 σχέσεων και 6-7τάχυτα αυτόματα DSG διπλού συμπλέκτη.

CORAL GAS PASXA
skoda