Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια. Αναζητήστε το δικό σας όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό...
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια. Αναζητήστε το δικό σας όχι μόνο με την "καρδιά" αλλά και με το μυαλό...

Συμβουλές Οικονομίας για την αγορά αυτοκινήτου

9.955 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2012)

Σκέφτεστε για νέο αυτοκίνητο; Πολύ ωραία, διαβάστε όμως και μερικές συμβουλές ώστε η κίνηση που θα κάνετε να είναι πραγματικά η ενδεδειγμένη και παράλληλα να σας αφήσει χρήματα στην τσέπη.

Αφού πρέπει να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έρχεται πλέον η ώρα της επιλογής του μοντέλου. Κατανοήστε τις πραγματικές σας ανάγκες, ώστε αυτή η επιλογή να μην αποδειχθεί τελικά, εκτός πραγματικότητας. Αναρωτηθείτε λοιπόν: 
- Ποια θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου; Στην πόλη, στην εθνική ή all-around;
- Πόσα χιλιόμετρα περίπου το χρόνο θα διανύσει;
- Πόσο χώρο χρειάζεστε στο εσωτερικό; Επίσης, ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ είναι ή όχι απαραίτητο; 
- Είναι απαραίτητες οι επιδόσεις; Θέλω κινητήρα υψηλού κυβισμού ή μου κάνει και ένας μικρότερος, πιθανότατα και με light turbo; 
- Είναι η ασφάλεια ένας σημαντικός παράγοντας αγοράς; Θέλω αυτό που έχει το καλύτερο σκορ στο EuroNCAP και αυτό με το πιο πλήρες σετ αερόσακων;
Οι απαντήσεις που θα δώσετε στον εαυτό σας, θα είναι και αυτές που θα σας καθοδηγήσουν στην τελική επιλογή του μοντέλου. 
Οριστικοποιήστε τα «ταμειακά διαθέσιμα» 
Ίσως το πιο «λεπτό» ζήτημα πριν την αγορά και παράλληλα, αυτό που ίσως πρέπει να δείτε πιο προσεκτικά από όλα τα υπόλοιπα. Ένα καλά καθορισμένο μπάτζετ, δεν θα οδηγήσει σε κάποια… αγοραστική παρασπονδία που θα κοστίσει στην τσέπη, ενώ θα σας βοηθήσει ακόμη και να επιτύχετε καλύτερη τιμή από τον έμπορο.
- Αποφασίστε πόσα μετρητά θα διαθέσετε για την αγορά σας. Έχετε στο μυαλό σας επίσης, ότι θα απαιτηθούν και αρκετά έξοδα μετά την αγορά.
- Βάλτε κάτω το μηνιαίο σας προϋπολογισμό και τα έξοδά σας. Δείτε τι ποσό μπορεί να αντέξει η τσέπη σας. 
- Εάν έχετε στην κατοχή σας αυτοκίνητο που θα το δώσετε είτε για ανταλλαγή είτε θα το πουλήσετε, ανατρέξτε στους πίνακες τιμών μεταχειρισμένων του Auto Τρίτη για να δείτε πόση είναι σήμερα η αξία του. Φυσικά, μπορείτε να εκτιμήσετε και μόνοι σας την αξία του, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στο περιοδικό.
- Τα CO2 μετράνε! Πριν επιλέξετε το καινούργιο σας αυτοκίνητο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις εκπομπές CO2 του. Βάσει αυτών, πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας.
- Προσοχή και στο τεκμήριο! Με βάση τα νέα οικονομικά μέτρα, η κατοχή ενός αυτοκινήτου αυξάνει αρκετά πλέον το τεκμήριο διαβίωσης του ιδιοκτήτη. Καλό θα είναι λοιπόν εδώ, ανάλογα πάντα και με τα έξοδά σας, να προσέξετε τον – τυχόν υψηλό – κυβισμό του νέου σας αποκτήματος και να μάθετε το πόσο ακριβώς θα επιβαρύνει το τεκμήριό σας.
Επιλέξτε τα υποψήφια μοντέλα
Έχοντας λοιπόν καταλήξει στο ποιες είναι οι ανάγκες σας και παράλληλα, έχοντας ορίσει και το ακριβές σας μπάτζετ, ήρθε η ώρα να καταλήξετε και στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει. Εδώ, καλό θα είναι μετά το πρώτο σας «ξεκαθάρισμα» να έχετε καταλήξει σε τουλάχιστον τρεις διαθέσιμες επιλογές, τις οποίες στη συνέχεια θα δείτε από κοντά. Βέβαια οι διαθέσιμες επιλογές είναι πλέον πολύ περισσότερες μιας και στο παιχνίδι έχει μπει και το diesel, όπου πρέπει να συγκρίνετε και να τσεκάρετε διεξοδικά και τη συγκεκριμένη κατηγορία. Στο χρηματικό κομμάτι, ανατρέξτε στους πίνακες τιμών του Auto Τρίτη για να δείτε πόσο ακριβώς κοστίζουν τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν και έτσι να γνωρίζετε από πριν, σε ποιο περίπου εύρος χρημάτων θα κινηθείτε.
Δείτε τις δοκιμές και τα αγοραστικά θέματα του Auto Τρίτη
Οι δοκιμές και τα συγκριτικά όλων των νέων μοντέλων, όπως και τα μοναδικά αγοραστικά θέματα που πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση το περιοδικό Auto Τρίτη, αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο ενημέρωσής σας για το αυτοκίνητο ή τα αυτοκίνητα που σας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, μπορείτε να απευθυνθείτε στο site του περιοδικού, το www.autotriti.gr και στο section «Καινούργια», όπου θα βρείτε το πλήρες αρχείο δοκιμών μας, μαζί με αναλυτικά συγκριτικά, όπως τα πλήρη στοιχεία όλων των καινούργιων αυτοκινήτων.
Πού θα το αγοράσετε
Απευθυνθείτε σε έναν εκ των επίσημων εμπόρων της μάρκας του αυτοκινήτου, το οποίο σας ενδιαφέρει. Για να βρείτε τα στοιχεία του, μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο site της κάθε αντιπροσωπείας ή ακόμη και στο www.autotriti.gr, στο section «έμποροι», όπου ανά μάρκα και περιοχή αναφέρεται το πλήρες δίκτυο των εξουσιοδοτημένων κάθετων μονάδων. Κατά την επιλογή σας, προτιμήστε έναν έμπορο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μένετε ή ακόμη και αυτόν που και στο παρελθόν έχετε συνδιαλλαγή επιτυχημένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
ΜΟΤΟ