Σε κάθε περίπτωση βέβαια, κανένας σχεδόν πετρελαιοκινητήρας δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιτάχυνση και έλλειψη θορύβων με έναν σωστά ρυθμισμένο βενζινοκινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, κανένας σχεδόν πετρελαιοκινητήρας δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιτάχυνση και έλλειψη θορύβων με έναν σωστά ρυθμισμένο βενζινοκινητήρα.

AMG ποτέ με diesel κινητήρες

3.868 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2013)

Παρόλο που ο ανταγωνισμός (βλ. M Department) το έχει εν μέρει ενστερνιστεί, η AMG θα παραμείνει πιστή στους βενζινοκινητήρες, χωρίς να δίνει καμία πιθανότατα εμπλοκής στους diesel κινητήρες.

Σε δηλώσεις του στο ξένο τύπο, ο Πρόεδρος της AMG, Ola Källenius, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον κάποια εκ των κορυφαίων Mercedes με diesel κινητήρα, σε αντίθεση με τη BMW «M» και την Audi «S» που έχουν ήδη παρουσιάσει μοντέλα με diesel κινητήρες. «Δεν λέμε όχι στο diesel ή σε κάποιο άλλο καύσιμο, όμως δε βλέπω κάποια πιθανότατα να αλλάξει κάτι στο μέλλον για μας. Αλλωστε με την τεχνολογική εξέλιξη που έχει επιτευχθεί, η απόσταση που χωρίζει τους πετρελαιοκινητήρες από τους βενζινοκινητήρες στο θέμα της κατανάλωσης, όλο και μικραίνει. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι diesel συγκρινόμενοι με τους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, είναι η «επιθετικότητα» και ο ανόθευτος ήχος των κινητήρων αυτών». Σε αντίθεση πάντως με τα diesel, το αφεντικό της AMG δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το sport division της Mercedes να επενδύσει άμεσα στο μέλλον στα υβριδικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.Όσο τώρα για τους πιστούς φίλους του V12 των 6,3 λίτρων, με την αστείρευτη ροπή και τον μοναδικό μπάσο ήχο του –αφήνουμε στην άκρη τις επιδόσεις- να σημειώσουμε ότι θα συνεχίσει να διατίθεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ακόμη και αν είναι ενεργοβόρος, ακόμη και αν εκπέμπει πολύ CO2, ακόμη και αν πάει κόντρα στο πράσινο ρεύμα της εποχής…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
test center