200 νέους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη ετοιμάζει η Renault

200 νέους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη ετοιμάζει η Renault

1.234 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2022)

Η μάρκα Mobilize της Renault θα ανοίξει 200 σταθμούς γρήγορης φόρτισης στη Δυτική Ευρώπη, ο καθένας με έξι σημεία φόρτισης και έναν χώρο ανάπαυσης για τους οδηγούς.

Ετοιμάζει νέο δίκτυο φόρτισης η Renault

Η επέκταση του δικτύου φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα από τα στοιχήματα που θέλουν να κερδίσουν οι εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό η Mobilize, η εταιρεία υπηρεσιών κινητικότητας του Ομίλου Renault, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει ένα δίκτυο 200 σταθμών γρήγορης φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και με χώρο ξεκούρασης για τους οδηγούς

Το Mobilize Fast Charge, όπως θα είναι γνωστό το δίκτυο, θα αποτελείται από αυτόνομους χώρους, παρόμοιους με τα βενζινάδικα, με έξι σημεία φόρτισης και χώρο για τους οδηγούς να ξεκουράζονται, να εργάζονται ή να τρώνε, ενώ επαναφορτίζονται τα αυτοκίνητά τους.

Τους επόμενους μήνες ανοίγουν οι πρώτοι σταθμοί

Οι πρώτοι σταθμοί θα ανοίξουν στη Γαλλία τους επόμενους μήνες, ενώ προβλέπεται να είναι σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο. Οι οδηγοί μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο ανάπαυσης με μια κάρτα που δίνει επίσης προνομιακές τιμές. Οι περισσότεροι από τους σταθμούς θα συνδέονται με αντιπροσωπείες της Renault, λέει η Mobilize.

Εύκολη πρόσβαση για τους οδηγούς

Οι σταθμοί Mobilize θα μπορούν να παρέχουν έως και 400 κιλοβάτ ισχύ. Η μάρκα λέει ότι ένα σταθερό σύστημα αποθήκευσης θα μπορεί να αποδίδει 600 kW ταυτόχρονης ισχύος, ακόμη και όταν πολλά αυτοκίνητα φορτίζονται ταυτόχρονα, για να περιορίσει τις επιπτώσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο. Οι σταθμοί θα απέχουν περίπου πέντε λεπτά οδικώς από τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με 90 να είναι προγραμματισμένους για τη Γαλλία. Οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ μελλοντικά το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Μέσω της Mobilize!
- Θα λέγεται Mobilize Fast Charge.
- Θα μπορούν να παρέχουν έως και 400 κιλοβάτ ισχύ.
- Θα υπάρχει και χώρος ξεκούρασης, εργασίας ή φαγητού για τους οδηγούς.
- Ανοίγουν οι πρώτοι στη Γαλλία, ακολουθούν Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες.
Γίνονται πιο ελκυστικά τα ηλεκτρικά όσο αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
TO SXOLIO ELASTIKA
Autocheck