Διαμάντι του ενός εκατομμυρίου ήταν «θαμμένο» σε γκαράζ για 56 χρόνια
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Διαμάντι του ενός εκατομμυρίου ήταν «θαμμένο» σε γκαράζ για 56 χρόνια

10.454 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2023)

Και όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μια γιαγιά ενημέρωσε πως στο γκαράζ της βρίσκεται εδώ και 56 χρόνια ένα παλιό αυτοκίνητο. Όταν οι «ειδικοί» πήγαν στο σημείο, δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Απίστευτη ιστορία: Γιαγιά βρήκε στο γκαράζ της αμάξι 100 ετών!

Μια απίστευτη ιστορία μας έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ. Μια ηλικιωμένη κυρία είχε κρυμμένο για μισό αιώνα ένα υπερ-σπάνιο αυτοκίνητο με την αξία του να υπολογίζεται πως αγγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ το ένα εκατομμύριο δολάρια!

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Doug Pray, στην οικογένεια του οποίου ανήκει μια από τις παλαιότερες εταιρείες κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, η Auburn Cord Duesenberg Company, δέχτηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα πριν από λίγο καιρό.


Το αυτοκίνητο, κλειδώθηκε στο γκαράζ το 1967. Μάλιστα για να χωρέσει έπρεπε να βγει ο πίσω προφυλακτήρας!

Το αυτοκίνητο, κλειδώθηκε στο γκαράζ το 1967. Μάλιστα για να χωρέσει έπρεπε να βγει ο πίσω προφυλακτήρας!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μια ηλικιωμένη κυρία τον κάλεσε και του είπε πως στο μικρό γκαράζ του σπιτιού της, βρίσκεται «θαμμένο» για πάνω από 50 χρόνια ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο. Ο πατέρας της το είχε κλείσει στο γκαράζ το 1967 και έκτοτε το γκαράζ (στο οποίο υπήρχε και σύστημα θέρμανσης!) παρέμεινε κλειδωμένο και το αυτοκίνητο δεν κουνήθηκε ποτέ. Ο Doug δεν πίστευε στα μάτια του όταν ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ένα Duesenberg Model J του 1931.

Και αυτό ήταν μόλις η αρχή, καθώς το συγκεκριμένο όχημα, ήταν ένα από τα μόλις 25 Cabrio Model J που φτιάχτηκαν ποτέ, με την οροφή του μάλιστα να «κρύβεται» μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Σκεφτείτε τώρα ότι για να χωρέσει το αυτοκίνητο στο μικρό αυτό γκαράζ και να καταφέρει να κλείσει η γκαραζόπορτα, χρειάστηκε να αφαιρεθεί ο πίσω προφυλακτήρας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Που θα καταλήξει;

Αρχικός στόχος του Doug, ήταν να πάρει το αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, και να το σουλουπώσει όσο χρειάζεται, να το κάνει να δουλεύει και να μπορεί να κυκλοφορήσει, χωρίς όμως να «χαλάσει» την εμφάνιση που απέκτησε μετά από έναν αιώνα ζωής! Τελικά όμως αποφάσισε να το ανακατασκευάσει πλήρως, με στόχο να διεκδικήσει το κορυφαίο βραβείο στον σημαντικότερο διαγωνισμό κλασικών οχημάτων, Concours.

Κάτω από το καπό του, βρίσκεται ένας θηριώδης 8κύλινδρος 7λιτρος κινητήρας σε σειρά, με ονομαστική ισχύ 265 ίππων και 3τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για το φρενάρισμα εφοδιάζεται με 4 ταμπούρα. Όχι και τόσο εντυπωσιακό!

Πόσο αξίζει στην κατάσταση που είναι;

Το 2015, ένα ίδιο όχημα σε εργοστασιακή κατάσταση, έπιασε σε δημοπρασία τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Αν σκεφτούμε λοιπόν όλους τους συλλέκτες που περιμένουν σαν τους καρχαρίες να εμφανιστούν τόσο σπάνια οχήματα, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε πως το ελαφρώς ταλαιπωρημένο «barn find» της ιστορίας μας, μπορεί εύκολα να πιάσει στην κατάσταση που είναι, ακόμα και το ένα εκατομμύριο.

Πολλοί πιστεύουν ότι έχουν βρεθεί όλα τα κρυφά διαμάντια που βρίσκονται θαμμένα σε στάβλους και γκαράζ εγκαταλελειμμένων σπιτιών, ωστόσο ιστορίες σαν και αυτή δίνουν ελπίδες πως τέτοιες ιστορίες θα συνεχίσουν να γράφονται για αρκετά χρόνια ακόμα.

Εσύ τι θα έκανες αν έβρισκες ένα τέτοιο διαμάντι παρατημένο στη μέση του πουθενά ή «θαμμένο» σε κάποια αποθήκη που κληρονόμησες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MERCEDES TA 2X
15.3 Toyota 1million