2 φωτογραφίες »

Tα 2.050 κιλά του Audi Q4 θα φανούν μόνο αν το παρακάνεις σε πολύ κλειστές και γλιστερές στροφές. Η μικρή υποστροφή όμως είναι απόλυτα ελεγχόμενη αν με το γκάζι πλασάρεις το πίσω μέρος και επαναφέρεις την ισορροπία.

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

29.574 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

Οδική συμπεριφορά: Σταθερό και ήσυχο, χωρίς να είναι μαγικό χαλί
Όπως και στα άλλα δύο ηλεκτρικά μικρομεσαία ηλεκτρικά SUV του ομίλου VW, το ID.4 και το Enyaq, η πισωκίνητη διάταξη του Q4 ευνοεί την ευελιξία και την ευκινησία του κάθε άλλο παρά ελαφριού SUV (2.125 κιλά με οδηγό). Σε καλή άσφαλτο δεν μπορεί παρά να μείνεις εντυπωσιασμένος από την ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα, την ποιότητα στην κύλιση και το χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο. Στις έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες όμως, η σφιχτή ανάρτηση δυσανασχετεί και μεταφέρει κραδασμό στην καμπίνα. Από την άλλη, όμως η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση (με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω) συγκρατεί την κλίση και προσφέρει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης σε συνδυασμό πάντα με τους τροχούς των 20 ιντσών.

Χαμηλός είναι ο θόρυβος του αέρα χάρη στη προσεγμένη αεροδυναμική, με το σχετικό συντελεστή να είναι στο 0,28.

Χαμηλός είναι ο θόρυβος του αέρα χάρη στη προσεγμένη αεροδυναμική, με το σχετικό συντελεστή να είναι στο 0,28.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η εικόνα του Q4 σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς είναι εξαιρετική καθώς δε νιώθεις έντονα την αδράνεια να σε τραβά προς την υποστροφή. Σε συνδυασμό με την ακρίβεια του τιμονιού και το χαμηλό κέντρο βάρους (η μπαταρία είναι μέσα στο πάτωμα), το Q4 ακολουθεί πιστά την οδηγική γραμμή που έχεις επιλέξει με συγκρατημένη κλίση και χαρακτηριστική ουδετερότητα. Στον ανοιχτό δρόμο η σταθερότητα είναι συγκλονιστική σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο, την αυξημένη αυτονομία και τα δυνατά φρένα (πίσω με ταμπούρα). Από την άλλη, με 180 χλστ. από το έδαφος, το Audi Q4 μπορεί να τα βγάλει εύκολα πέρα με τις κακοτοπιές της καθημερινότητας.                   
 
Η γνώμη μας
Το Audi Q4 e-tron, μπορεί να δείχνει «τσιμπημένο» σε σχέση με τον εσωτερικό του ανταγωνισμό, συνδυάζει όμως την ηλεκτροκίνηση με τον premium χαρακτήρα και τις αρετές ενός οικογενειακού SUV. Ευχάριστο στο μάτι, ποιοτικό, ευρύχωρο, πρακτικό και ασφαλές έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα στον ηλεκτρικό SUV κόσμο που δημιουργείται.

+Εικόνα-τεχνολογία, ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα, ευρυχωρία, αυτονομία, ηχομόνωση, οδική συμπεριφορά, ευελιξία, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας,
-Ανεση ανάρτησης, χρόνος φόρτισης σε απλή πρίζα, μικρή κεντρική οθόνη

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL