Είσαι έτοιμος να οδηγείς παντού με ένα «μπιπ-μπιπ-μπιπ» στ'αφτιά σου;

Είσαι έτοιμος να οδηγείς παντού με ένα «μπιπ-μπιπ-μπιπ» στ'αφτιά σου;

2.505 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2022)

Η υποχρεωτική ειδοποίηση ορίου ταχύτητας, με τα ελληνικά όρια ταχύτητας θα μετατρέψουν την καμπίνα των νέων αυτοκινήτων σε ντισκοτέκ.

Ειδοποίηση όταν ξεπερνάς το όριο, στην Ελλάδα με τα πιο «κουφά» όρια!

Την επόμενη φορά που θα βγεις στο δρόμο, ρίξε μια ματιά στα όρια ταχύτητας. Απ’όπου περνάς, κοίτα πόσο είναι το όριο, και πόσο πας. Αν υπάρχει διαφορά, το επόμενο αυτοκίνητό σου θα είναι κινητή ντιστοκτέκ. Γιατί;
 
Η επόμενη τεχνολογία που έρχεται ως υποχρεωτική στα νέα αυτοκίνητα είναι η παρατήρηση και ειδοποίηση ορίων ταχύτητας. Η Ε.Ε αποφάσισε πως η ταχύτητα άνω από το όριο ευθύνεται για χιλιάδες απώλειες ζωών στο δρόμο, και το νέο μέτρο έχει στόχο να επιβραδύνει τους οδηγούς.
 
Ή μάλλον, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να τους ειδοποιήσει ότι ξεπερνούν την ταχύτητα, ώστε να κοιτούν το όριο και να τη μειώνουν. Έτσι το επόμενο αυτοκίνητό σου θα έχει τεχνολογία που θα «διαβάζει» το όριο, είτε από τα σήματα στο δρόμο, είτε και από δορυφόρο, και κάθε φορά που θα το ξεπερνάς, θα σου κάνει «νόημα» να «κόψεις».
 
Το «νόημα» αυτό θα είναι είτε ηχητικό, είτε και με δόνηση ή κραδασμό, όπως έχουν σήμερα τα συστήματα που σε κρατούν στη λωρίδα σου. Με τη διαφορά ότι ως υποχρεωτικό σύστημα, αυτό το καινούργιο, δεν θα απενεργοποιείται. Και καλώς. Τουλάχιστον μέχρι να έρθουν τα αυτοκίνητα αυτά στην Ελλάδα.
 
Στη χώρα με τα πιο «κουφά» όρια ταχύτητας. Πας στην εθνική και για να προσέξεις ιδιαίτερα τα έργα που έρχονται, ο εργολάβος δεν έχει βάλει σήμανση προσοχής. Απλά με προηγούμενο όριο τα 100, έχει κοτσάρει ένα 30, οπότε και το σύστημα ειδοποίησης, θα δουλεύει υπερωρία για να κόψεις ταχύτητα. Και σιγά μην κόψεις, ή κι αν κόψεις, σιγά μην πας με 30 για να σταματήσει το μπιπ-μπιπ.
 
Βάλε τώρα τα αστεία όρια σε δρόμους όπως κάτι 80άρια στην Αττική Οδό ή σε άλλους αυτοκινητόδρομους, που ποιός ξέρει πως μπήκαν σε ευθείες που μπορείς να πας με 120. Βάλε και τα όρια στις πόλεις, κάτι 30άρια και 20άρια σε δρόμους που κανείς δεν πάει ποτέ κάτω από 40-50. Βάλε ένα στοίχημα να δεις, πόσο λέει το όριο, και πόσο πας, να δεις πόσο συχνά θα γίνεται το αμάξι ντισκοτέκ μέχρι να κόψεις, ή μέχρι να το πας στον ηλεκτρολόγο να στο ξεχαρβαλώσει να μην «βαράει».
 
Τι νομίζεις πως θα γίνει στην Ελλάδα όταν όλα αυτά τα αυτοκίνητα έρθουν εδώ και τα όρια παραμείνουν «ότι-νάναι»;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN