• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Eκτός McLaren o Alonso

2.300 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/1/2020

O Ισπανός διατηρούσε μέχρι πρότινος θέση συμβούλου και εκπροσώπου στην βρετανική ομάδα αλλά ανακοινώθηκε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα ανανεωθεί για το 2020.

To τέλος της συνεργασίας της με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 Fernando Alonso ανακοίνωσε η McLaren. Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός οδηγός δεν ήταν ένας από τους πιλότους της βρετανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, διατηρούσε θέση συμβούλου και εκπροσώπου στην βρετανική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα βοηθούσε την McLaren σε κάποια τεστ ελαστικών και έτρεχε με την υποστήριξή της στο Ιndy 500.

H συνεργασία του Αlonso με την McLaren τελείωσε με τον ερχομό του 2020 και η McLaren επιβεβαίωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει κάποια νέα συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία και τον Αlonso. Eκπρόσωπος της ΜcLaren δήλωσε σε διεθνή μέσα: «Αν και η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε, θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας μας. Ο Fernando είναι μεγάλης κλάσης και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Alonso πήρε μέρος στο φετινό Rally Dakar με την Τοyota τερματίζοντας στην 13η θέση ενώ το επόμενο βήμα του φαίνεται πως θα είναι για μια ακόμη φορά το Indy 500, πιθανότατα με την Andretti Autosport. O Ισπανός πάντως δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να επιστρέψει το 2021 στην F1 έχοντας τονίσει στο παρελθόν: «Oι λόγοι που έφυγα από την F1 υπάρχουν ακόμη με μία ομάδα να είναι κυρίαρχη και οι αγώνες να είναι αρκετά προβλέψιμοι. Το 2021 αυτά μπορεί να αλλάξουν και ίσως υπάρχει κάποια ευκαιρία για μένα».

Ο Αlonso έτρεξε σε 95 αγώνες για την McLaren παίρνοντας την νίκη τέσσερις φορές.
 

Tags: ΜCLAREN, ALONSO