• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Φωτογραφία αρχείου.

Φοροδιαφεύγουν ένα στα τρία βενζινάδικα!

Διαβάστηκε από 1740 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2019
 

Θλιβερός ήταν ο απολογισμός των ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παραβατικότητα των 546 πρατηρίων καυσίμων που ελέγχθηκαν μέσα στο 2018. Δείτε τα στοιχεία

Τα δεδομένα που προέκυψαν από την παρακολούθηση  των πρατηρίων καυσίμων  μέσω του συστήματος εισροών - εκροών για το 2018 αποκάλυψαν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέσω ανακοίνωσης.

Όσον αφορά τα πρατήρια υγρών καυσίμων η ΑΑΔΕ αναφέρει πως ελέγχθηκαν πανελλαδικά 546 πρατήρια καυσίμων και ότι μέχρι τις 31-12-2018 έχουν επιβεβαιωθεί 181 παραβάσεις με το ποσοστό παραβατικότητας επί του συνόλου των ελέγχων να φτάνει το 33,2%. Ακόμα, η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες   Ελέγχου και Διασφάλισης  Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τις απαραίτητες διευκρινήσεις: « Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων - περιπτώσεις απόκρυψης  φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης  ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών,  που σε ορισμένες περιπτώσεις,  πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων. Στις τελωνειακές παραβάσεις  συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη  άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη    κανονικά δείγματα  καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών  ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.»

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε πρατήρια υγραερίου, όμως και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού από τις 422 ελέγχους που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν παραβάσεις σε 138 πρατήρια (ποσοστό 32,7%) και δεσμεύτηκαν συνολικά 9.665 κιλά υγραέριο.
 
Από την πλευρά της, η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στο παραπάνω Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ  που διευκρινίζει ότι το ποσοστό παραβατικότητας του 33,2% αφορά «μόνο τα ελεγχθέντα πρατήρια που εμφάνισαν  πρόβλημα ή κάποια αστοχία και τα συνολικά 5.700 πρατήρια που υπάρχουν την χώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει: «Τα πρατήρια που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, επειδή το σύστημα εισροών εκροών έστειλε σήμα στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν 546 σε σύνολο περίπου 5700 πρατηρίων, δηλαδή το 10% είχε κάποια αστοχία στη λειτουργία του και από αυτά στα 184 καταλογίστηκαν παραβάσεις , που σημαίνει ότι  στο 3% των λειτουργούντων πρατηρίων καταγράφηκαν παραβάσεις . Το ποσοστό  παραβατικότητας 30% αντιστοιχεί επί των ελεγχθέντων πρατηρίων που εμφάνισαν  πρόβλημα ή κάποια αστοχία και όχι επί του συνόλου. Επίσης τα alarmπου στάλθηκαν από το σύστημα σε ποσοστό 70% περίπου ήταν άνευ ουσίας ( διακοπή ρεύματος, ελάχιστες καταναλώσεις κλπ) .
Σε ότι αφορά την παραβατικότητα στο υγραέριο κίνησης η θέση μας είναι γνωστή. Πράγματι υπάρχει παραβατικότητα μεγαλύτερη από αυτή  των υγρών καυσίμων και έχουμε καλέσει την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα έχοντας μάλιστα καταθέσει και προτάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημά μας είναι η τοποθέτηση του συστήματος εισροών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων –σήμερα λειτουργεί μόνο στα πρατήρια- όπως επίσης ότι η ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (ΕΝ.ΒΕ.Θ) έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές να γίνει μία συνάντηση υπό την αιγίδα της Πολιτείας , όλων των φορέων που διακινούν  καύσιμα για το κοινό καλό. Με την αίρεση βέβαια αν το κοινό καλό είναι και για τους υπόλοιπους το ίδιο.

Έχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν θέλει να μας ακούσει κανείς!!!!!!».        

Nέα James Bond έκδοση για DBS Superleggera

Ανανεωμένο Land Rover Discovery Sport

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο σου;

LPG: Τα συστήματα 5ης γενιάς είναι εδώ!

Η κίνηση στους δρόμους

Οι «μπελάδες» των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου

Νέο concept της Mercedes

To «αφεντικό» του Ring αποκαλύπτεται

Δοκιμή: Νέο Citroen Berlingo

Νέο Audi Q5 55 TFSI e quattro

MEGA TEST: Κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα

Νέος κινητήρας για το Renault Megane

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »