
Σύμφωνα με στατιστικές θα πάθεις ένα λάστιχο κάθε 150.000 χιλιόμετρα. Δεν είναι συχνό, όμως το πως θα σκάσει το λάστιχο είναι σημαντικό.
Ασφάλεια: Φρενάρισμα σε περίπτωση «κλαταρίσματος»
Μια από τις πιο δύσκολες και αγχωτικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις ενώ οδηγάς είναι να σου σκάσει το λάστιχο. Μάλιστα, ένα τέτοιο σενάριο γίνεται ακόμα χειρότερο αν σου συμβεί οδηγώντας με αρκετά χλμ./ώρα στο κοντέρ.
Τι κάνω αν πάθω λάστιχο ενώ οδηγώ με μικρή ταχύτητα;
Το να πάθεις λάστιχο σε έναν επαρχιακό δρόμο ή έναν δρόμο όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με μικρές ταχύτητες και δεν υπάρχει κίνηση, είναι μάλλον πιο εύκολα διαχειρίσιμο σε σχέση με το να οδηγείς με υψηλή ταχύτητα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να αντιδράσεις με συγκεκριμένο τρόπο και να κάνεις τα εξής:
- Πρώτο και σημαντικότερο είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, γιατί αν δεν το κάνεις τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα
- Το επόμενο σημαντικό είναι να διατηρήσεις τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό που θα συμβεί αν κλατάρει το λάστιχο θα είναι το αυτοκίνητο να θέλει να αλλάξει πορεία. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατήσεις γερά το τιμόνι και να μην κάνεις απότομες κινήσεις γιατί το αυτοκίνητο δεν θα υπακούσει σε αυτές.
- Αν χρειαστεί να φρενάρεις, να το κάνεις βαθμιαία και όχι απότομα, γιατί το αυτοκίνητο θα αντιδράσει άτσαλα. Συμβουλή: μπορείς να επιβραδύνεις σταδιακά και με το χειρόφρενο (εφόσον δεν είναι ηλεκτρικό).
- Το επόμενο είναι να κάνεις στην άκρη του δρόμου και να σταματήσεις σε ένα ασφαλές σημείο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να τοποθετήσεις την ρεζέρβα χωρίς να είναι εκτίθεσαι στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το πιο σημαντικό σε περίπτωση που το λάστιχο σκάσει και συνειδητοποιήσεις πως το όχημα βγαίνει από την πορεία του, είναι να παραμείνεις ψύχραιμος, να αποφύγεις τις απότομες κινήσεις και να διατηρήσεις τον έλεγχο.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »