Πώς φρενάρω αν «κλατάρω» ενώ τρέχω;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς φρενάρω αν «κλατάρω» ενώ τρέχω;

37.065 Επισκέψεις στο άρθρο

-Θέλει τελείως διαφορετική αντίδραση σε μπροστινό ή πίσω λάστιχο
- Απέφυγε τις απότομες κινήσεις & μείνε ψύχραιμος
- Μη φρενάρεις απότομα, αλλά σιγά και προοδευτικά
- Κράτα γερά το τιμόνι και στρίβε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που «τραβάει» το αυτοκίνητο

Θέλει τελείως διαφορετική αντίδραση σε μπροστινό ή πίσω λάστιχο!

Σε πολλούς, έχει συμβεί, ενώ για άλλους αποτελεί φοβία. Ωστόσο εκτός του να ξέρεις ότι τα λάστιχά σου είναι φρέσκα και σε καλή κατάσταση, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για να αποφύγεις μια τέτοια κατάσταση. Ωστόσο μπορείς να κάνεις κάποιες σωστές κινήσεις εκείνη τη στιγμή ώστε να φύγεις χωρίς γρατζουνιά και μόνο με ένα λάστιχο για πέταμα.

Το να πάθεις λάστιχο σε έναν επαρχιακό δρόμο ή έναν δρόμο όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με μικρές ταχύτητες και δεν υπάρχει κίνηση, είναι μάλλον πιο εύκολα διαχειρίσιμο σε σχέση με το να οδηγείς με υψηλή ταχύτητα.

Αποφεύγω τις απότομες κινήσεις & μένω ψύχραιμος

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να αντιδράσεις με συγκεκριμένο τρόπο και να κάνεις τα εξής:

  1. Πρώτο και σημαντικότερο είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, γιατί αν δεν το κάνεις τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα
  2. Το επόμενο σημαντικό είναι να διατηρήσεις τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό που θα συμβεί αν κλατάρει το λάστιχο θα είναι το αυτοκίνητο να θέλει να αλλάξει πορεία. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατήσεις γερά το τιμόνι και να μην κάνεις απότομες κινήσεις γιατί το αυτοκίνητο δεν θα υπακούσει σε αυτές.
  3. Αν χρειαστεί να φρενάρεις, να το κάνεις βαθμιαία και όχι απότομα, γιατί το αυτοκίνητο θα αντιδράσει άτσαλα. Συμβουλή: μπορείς να επιβραδύνεις σταδιακά και με το χειρόφρενο (εφόσον δεν είναι ηλεκτρικό).
  4. Το επόμενο είναι να κάνεις στην άκρη του δρόμου και να σταματήσεις σε ένα ασφαλές σημείο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να τοποθετήσεις την ρεζέρβα χωρίς να είναι εκτίθεσαι στα διερχόμενα αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με στατιστικές θα πάθεις ένα λάστιχο κάθε 150.000 χιλιόμετρα. Δεν είναι συχνό, όμως το πως θα σκάσει το λάστιχο είναι σημαντικό.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύμφωνα με στατιστικές θα πάθεις ένα λάστιχο κάθε 150.000 χιλιόμετρα. Δεν είναι συχνό, όμως το πως θα σκάσει το λάστιχο είναι σημαντικό.

Σελίδα 2Και τι κάνω αν οδηγώ με μεγάλη ταχύτητα στην εθνική;
Mercedes
skoda