• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Toyota είναι γνωστή για τα οχήματα που κατασκευάζει, ωστόσο για την εταιρεία κινητικότητα δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και άλλοι τομείς.

Η άλλη κινητικότητα της Toyota (+vid)

Διαβάστηκε από 1215 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2019
 

Η Toyota είναι γνωστή για τα οχήματα που κατασκευάζει, ωστόσο για την εταιρεία κινητικότητα δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και άλλοι τομείς.

Έτσι στο πλαίσιο της έκθεσης CES, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τους πέντε φιναλίστ που συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Mobility Unlimited Challenge. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων με παράλυση κάτω άκρου, με την πρόκληση να περιλαμβάνει τη δημιουργία συσκευών που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους με θέματα κινητικότητας.
 
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Toyota αναζητούσε συστήματα κινητικότητας τα οποία «ενσωματώνονται απρόσκοπτα στη ζωή και το περιβάλλον των χρηστών, ενώ είναι άνετα και εύχρηστα, επιτρέποντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυξημένη συμμετοχή στην καθημερινή ζωή».
 
Έτσι η Toyota έφτασε στους πέντε φιναλίστ. Το πρώτο σύστημα λέγεται Evowalk και σύμφωνα με τη φίρμα αγκαλιάζει το πόδι του ανθρώπου και με τη βοήθεια αισθητήρων τονώνει τους μυς με αποτέλεσμα τη βελτίωσης της κινητικότητας. Το δεύτερο ονομάζεται Quix και βοηθά τον άνθρωπο να έχει γρήγορη, σταθερή και ευέλικτη κίνηση.
 
Η τρίτη φιναλίστ είναι η Italdesign, η οποία παρουσίασε μια τροχοφόρα πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει μια χειροκίνητη αναπηρική καρέκλα και ονομάζεται Moby. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναπηρική καρέκλα να κινούνται χωρίς να σπρώχνουν οι ίδιοι τις ρόδες με τα χέρια τους, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθούν σε δημόσιες τοποθεσίες και να ξεκλειδωθούν χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone.
 
Μιλώντας για αναπηρικές καρέκλες, η αναπηρική καρέκλα Phoenix Ai Ultralight είναι η τέταρτη φιναλίστ. Είναι κατασκευασμένη από ίνες άνθρακα, είναι ελαφριά και «έξυπνη» καθώς προσαρμόζει συνεχώς το κέντρο βάρους της ώστε να ταιριάζει με το τι κάνει ο χρήστης. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη των δυσάρεστων και επώδυνων κραδασμών.Τέλος, το Qolo αναπτύχθηκε από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Tsukuba στην Ιαπωνία και επιτρέπει στους χρήστες είτε να καθίσουν είτε να σταθούν.
 
Όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν 500.000 δολάρια (436.002 ευρώ περίπου) για να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους. Ο νικητής θα ανακοινωθεί το 2020 και θα λάβει χρηματικό βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων (872.065 ευρώ περίπου).
 
Δείτε το βίντεο
 

Tags: TOYOTA

Δοκιμή: Ανανεωμένο Kia Sportage

Σπορ και θέαμα με snowboard & Rally car

Νέο Toyota RAV4 εναντίον ανταγωνισμού

Για ποιο Honda αξίζει να είσαι «χοντάκιας» σήμερα;

Η κίνηση στους δρόμους

Mega Τεστ φώτων σε 11 μικρά SUV

Renault Clio: Old Vs New

Honda HR-V VS Volkswagen T-Roc

Δοκιμή: Νέα Mercedes C 200 Coupe

Μούφα «ψαγμενιές»: Ποιος τις θέλει;

Νέα Mercedes GLC Coupe με έως 258 άλογα

4 απλές ενέργειες = χρώμα σαν καινούργιο!

Kάντο μόνος σου: Aλλαξε μπουζί (vid)

Βενζίνη ή diesel;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100€/μήνα

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »